Caol Ila 13 års single malt Gordon & MacPhail

Caol Ila 13 års Smoky with peat er lækker med med frugt og røg noter der ligger lidt i baggrunden.
På lager
SKU
67660
499,75 kr
Duft: Sød vanilje og tørret kød aromaer med røgede undertoner af bananer og abrikoser.

Smag: Noter af bananer og kiwi med hints af friske citroner i samspil med bløde røgnoter.

Eftersmag: Lang og sød røget eftersmag.

13 år på bourbon og sherry fade.

Caol Ila 13 years er en del af ”Smoky” udtrykket i Discovery serien fra Gordon & Macphail. Destilleriet i har mange år haft et rigtig godt samarbejde med ”fadmestrene” fra Gordon & Macphail – og de har med denne whisky understreget, hvilken kvalitet man kan få ud af et sådant samarbejde.

Caol Ila har længe stået i skyggen af de tre store ”South Shore-destillerier”, Ardbeg, Lagavulin og Laphroaig, selvom destilleriet sagtens kan hamle op med whiskyen fra de tre super stjerner på single malt-scenen. Faktisk har Caol Ila en kapacitet der næsten er lige så stor som de tre til sammen, og en kvalitet der matcher, men siden starten af 1970’erne har whiskyen fra Caol Ila næsten udelukkende været brugt til blends. Først i begyndelsen af det nye årtusinde fik Caol Ila sine egne officielle destilleri aftapninger (udover et par homeruns i Rare Malts-serien og en enkelt Flora & Fauna). Gordon & MacPhail har trofast aftappet Caol Ila meget længe før dette.

Gordon & MacPhail er for den ædle single malt, hvad Lennon & McCartney er for popmusikken. Igennem mere end 100 år har de insisteret på at hoppe over hvor gærdet er højest. Den nedarvede sans for at udvælge de absolut bedste fade fra en bred vifte af destillerier praktiseres i dag som for 100 år siden. Når fadet er valgt, transporteres det til G&Ms warehouse i Elgin. Her passes og plejes fadet sammen med tusindvis af andre udvalgte fade indtil den dag i fremtiden, det være sig fem, ti eller halvtreds år senere, hvor whiskyen har nået sit zenit. Først her tappes de ædle dråber på flaske.
Specifikationer
Alkohol i procent 43 %
Indhold 70 cl
Alder 13 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Caol Ila 13 års single malt Gordon & MacPhail
Din bedømmelse