Calvados VSOP Berneroy

Liflig og frugtrig af modne æbler og vanilje og noter af eg fra fadet. Frisk og afrundet som passer perfekt med et godt glas efter en god middag. Kan også bruges til et glas til dessert eller oven på is.
På lager
SKU
69541
279,75 kr
Duft: Her vælter efterårs æbler og vanilje sammen med diskrete krydderier op af glkasset

Smag: Fyldig og kompleks med noter af modne æbler, vanilje og hints af eg som er frisk og dejlig afrundet med god længde i eftersmagen.

Berneroy Calvados VSOP er god efter middagen eller over is eller som ingrediens i en god cocktail.

Serverings temperatur: 15-25°C

Calvados VSOP:
Æblerne til Berneroys Calvados høstes når de er perfekt modne, fra midten af september til slutningen af november afhængig af sorten. Herefter vaskes de friske æbler, moses og presses for at frembringe en frisk og aromatisk æblemost. Efterfølgende gæres æblemosten under nøje kontrollerede forhold i minimum 4 uger ved hjælp af den naturlige gær, der sidder i æblernes skral. Under gæringen omdannes sukkeret til alkohol, og sødmen fra mosten mindskes markant. Mosten gæres til en cider med ca. 6% alkohol.

For at fremhæve ciderens livlige karakter og få en koncentreret cider destilleres cideren på antikke kobberkedler efter gæringen til en krystalklar eau-de-vie, som ifølge reglerne skal lagres på egetræsfade i minimum 2 år. Berneroy Calvados lagres udelukkende på ældre egetræs fade for at bevare den friske og aromatiske intensitet og sikre en diskret fadtone i det endelige produkt. I sin tid på fad udvikler den friske æblekarakter sig til komplekse aromaer af smør, vanilje, bagte æbler og lakrids. Berneroy Calvados VSOP lagres efter reglerne for VSOP i alt 4 år på egetræs fade, før den frigives til salg.

Berneroy:
I den historiske franske region Normandiet er der i mindst fem årtier blevet produceret Calvados. Hos Berneroy anvender master-blenderne gamle traditionelle og anerkendte metoder til at fremstille mange forskellige og frugtrige Calvados, der fanger essensen af lokalhistorien og traditionerne.

Calvados skal efter AOC Calvados regler og traditioner gennemgå en enkelt destillering, der blandt andet er med til at sikre, at Calvados AOC adskiller sig fra lignende produkter fra AOC Calvados Pays d’Auge- og AOC Calvados Domfrontais-regionerne. Over 180 navngivne æbler er godkendt til fremstillingen af Calvados. De traditionelle æbler dyrkes på Normandiets frodige grønne marker.
Specifikationer
Alkohol i procent 40 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Calvados VSOP Berneroy
Din bedømmelse