La Gascogne D`Alain BruMont Merlot - Tannat

En kombination af de 2 druesorter Merlot og Tannet har givet en vin der er frugtrig med noter af røde frugter og mange krydderier hvor tanniner er tæmmet og ender i en lang behagelig eftersmag. Den vil kunne klare grillens mange udfordringer med dens krydrede frugtrige smag.
På lager
SKU
63236
99,75 kr
Duft: Præget af fremherskende noter af røde frugter og krydderier.

Smag: Frugtrig med krydderier der suppleres af bløde tanniner som giver en velafrundet og behagelig eftersmag.

Server til: Grillet kød der er både lyst og mørkt samt til gryderetter og unge oste.

Serverings temperatur: 15-18°C

Vinen:
Druerne vokser på vinstokke, som står i en speciel jord kendt som Peyrusquet, der består af et tyndt lag ler oven på kalk. De to druesorter blandes allerede ved gæringen og gennemgår en traditionel udblødning, der tager 15 dage og foregår ved lav temperatur. Efter gæring lagrer vinen på tanke i et år. For at lade druerne og området, hvor druerne har vokset, komme til fuldt udtryk i vinen, lagres vinen ikke på træfade.

Vin huset:
Alain Brumont går højt op i at leve og dyrke sine druer i pagt med naturen, respektere og lytte til det omkringliggende miljø. Derfor bruger han ikke pesticider og med vinmarker beliggende 100 km fra nærmest mulige forurenings kilde begrænses forureningen af både vand og marker. Alain Brumont er i stand til at bruge sine egne metoder til at give vinen det udtryk, han ønsker. Han observerer miljøet, eksperimenterer på alle mulige måder, fordi han har et ønske om at trække substansen ud af vinmarkerne og fylde det på flasker. Således får den, der drikker hans vin, et indtryk af de omgivelser, druerne er dyrket i. Udvælgelsen af druerne starter allerede i vinmarkerne inden høsten. Drueklaserne tyndes, så kun de klaser, der er på samme modningsstadie, bliver siddende tilbage. Ligeledes fjernes mange af bladene for at give druerne så meget sol som muligt.

Alain Brumonts høje krav til kvalitet fortsætter i vineriet, hvor hygiejnen er i top. Her sorteres druerne inden presning. Under udblødningen pumpes vinen ikke over druekvaset, men kvaset skubbes ned i vinen som ved fodtrædning.
Specifikationer
Årgang 2017
Alkohol i procent 13,5 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:La Gascogne D`Alain BruMont Merlot - Tannat
Din bedømmelse