Bourgogne Blanc Hautes-Cotes De Beaune

Vin hvor duften af hvide blomster blandes med smagen af frugt med lyst frugtkød i behagelig vel afbalanceret lækker hvid bourgogne.
På lager
SKU
311359
179,75 kr
Duft: Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Blanc er fyldt med frugt og hvide blomster som går igen i smagen, som er behagelig og frisk med en vedholdende eftersmag.

Server til: retter med fisk eller skaldyr, er også yderst delikat at nyde før maden.

Serverings temperatur: 12-13°C

Vinen:
Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Blanc er lavet udelukkende på Chardonnay drue. Første sortering af druerne sker allerede ved plukningen og anden sortering sker i vineriet som foregår i hånden. Druerne presses i en tryk luftdrevet presser. Mosten afkøles og hviler i tanken i 24-36 timer. Hvor efter den alkoholiske gæring påbegyndes i tanken, men den færdiggøres på franske egetræsfade. Efter endt alkoholisk gæring startes den malolaktiske gæring, som på naturlig vis reducerer syreindholdet i vinen. I løbet af den malolaktiske gæring foretages omrøring, som hvirvler bundfaldet op og giver fylde og kompleksitet til vinen. Efter ni til elleve måneder på fade, hældes vinen på tanke, hvor den lagrer to til tre måneder. Vinen klares og filtreres inden tapning, som sker i perioden, hvor månen er i aftagende. At tapningen sker i netop denne periode tilfører vinen ekstraordinær friskhed og frugt.

Vin huset:
Château de la Charrierè ligger nær byen Santenay i den sydlige del af Bourgogne-distriktet, Côte de Beaune. Domainets marker ligger 250 meter over havets overflade, og dækker et areal på 15 ha, hvor jorden er sammensat af kalk og ler.

På skråningen er 2,5 ha af jorderne 100% beplantet med Bourgognes "store" rødvinsdrue, Pinot Noir. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 35 år. Det årlige høstudbytte udgør 50 hl pr. ha. Slottet er ejet af Yves Girardin, der også er ansvarlig for produktionen.
Specifikationer
Alkohol i procent 12,5 %
Indhold 75 cl
Druer Chardonnay
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Bourgogne Blanc Hautes-Cotes De Beaune
Din bedømmelse