KLUBTREKANTEN

 1. Hvad er forskel på Ruby og Tawny portvin

  Portvin er en rød/hvidvin der er tilsat alkohol. Man stopper gæringen ved ca. 4 % og tilsætter brandy på ca. 77 % alkohol. Derved bevarer man stadig sødme og friskheden i det man kalder råmateriale til portvin. Deler man høsten i to dele og den ene del kommer man i små fade, kaldes piber som er 500 liter i portvins mål får man Tawny den nødde agtige gyldne portvin. Her har råmaterialet meget kontakt med fadet, hvorfor mosten opnår den gyldne farve fra fadets udtræk. Mosten ligger i fadet mellem 3 – 6 år og vil ikke udvikle sig efter flaskning. Den anden halvdel i store fade, der kan indeholde op til 20.000 liter kaldes Ruby. Her har mosten ikke så meget kontakt med fadet og forbliver mørkerød i farven. Almindelig Ruby ligger mellem 2 – 4 år inden tapning på flaske. Tawny er god til oste bord og nødde desserter. Ruby er god til is og mange fløde desserter især ris a la mande. Om det er Ruby eller Tawny vil begge være dejlige til et glas i utide og til hygge.

  Read more »
 2. Diageo release 2018

  10 nye release produkter fra Diageo i cask strength collection 2018. Single malt og blendede men alle med hver deres karakter og smags nuancer. Kun de 8 lander i Danmark, vi må undvære Singleton og Carsebridge da de er så små oplag og ikke kommer til Danmark. er deres første Cask strengt . Pittyvaich er fra et lukket destilleri. Caol Ila 35 års er den ældste Caol Ila i denne special release serie Oban 21 års er lagret på europædislke fade, som er lidt usæfanligt for Oban. Inchgower 27 års er første gang den er med i release serien, som giver en oplevelse af komplesitet. Caol Ila 15 års er den første der er kombineret af refill, Amerikanske Hogshed og eks bodega europædiske eg. se mere: Lagavulin 12 års er klassisk derfra med utrolig meget energi og karakter. Cladach er første Blend i serien fra 6 destillerier: Caol Ila, Clynelish, Lagavulin, Oban, Inchgower og Talisker. Alle unik tappet og en smags oplevelse man ikke kan undvære.

  Read more »
 3. Vinklub Trekanten

  I flere år har vi kørt VINKLUB TREKANTEN sammen med de 58 aktive medlemmer. Der holdes ca. 11 vin foredragsaftner om året og emnerne er medlemsbestemt. Du kan også blive medlem af vores vinklub. Som medlem får man månedens vin (vi forventer, at komme kloden rundt med månedens vin, men der er lang vej endnu). Hver måned modtager medlemmerne flere gode vin tilbud, som kun er for medlemmerne. Man bestemmer selv, om man vil binde sig for medlemskab i: 6 måneder kr. 600,- 12 måneder kr. 1200,- Indmeldelse kan ske ved at kontakte os på mail aevin@aevin.dk.

  Read more »
 4. Månedens Whisky April

  Så er måneds whisky klar for april måned Clan Denny 2005 single malt destilleret på Mortlach i marts 2005, hvor det, familie ejet på 3 generation håber, vi får en anderledes smags oplevelse end vi forventer. 2005 Destilleret på Mortlach, flasket i maj 2017 med kun 390 flasker, Cask nr. DMG11798 48 %.

  Read more »