Tilbud

Blason d' Aussieres, DBR (Lafite)

Blød varm og moden frugt i flot balance med tørrede krydderier i medium fyldig vin som har den lækre finesse fra Bordeaux. Går til utroligt meget mad, gerne med saft og kraft.
På lager
SKU
252811
129,75 kr
  • Køb 2 for 100,00 kr pr styk og spar 23%
Blason d'Aussieres, Corbieres fremtræder mørk rød i glasset.

Duft og smag: Middelhavets tørrede krydderier og moden frugt i smagen med en medium fyldig med god frugtbalance.

Server til: Steg eller en gryderet med masser af saft og kraft.

Serverings temperatur: 16-18 grader.

Vinen:
Blason d'Aussieres er en cuvée fra Chatêau d'Aussieres karakteriseret ved fuld modenhed i frugten, frisk aroma og en struktur der er fed. Ligeledes lægger man vægt på at fremme terroiret fra ejendommen, så vinen smager som en typisk Corbieres - men i den absolutte topkvalitet for området. Vinen er fremstillet på Syrah, Grenache, Mourvèdre samt Carignan og 20% af vinen er lagret i egetræsfade i 12 måneder.

Vin huset:
I Languedoc-regionen i det sydlige Frankrig ligger distriktet Corbieres, et gammelt og meget traditionelt område. Her er de klassiske druesorter Syrah, Grenache, Mourvèdre og Carignan. Der har været dyrket vin i dette område og på slottets marker siden romertiden, men igennem de sidste godt 100 år har hele regionen været nede i en bakkedal, hvor kvantitet har været prioriteret fremfor kvalitet. Inden for de sidste 10-15 år har man dog i Languedoc valgt at sadle om og udnytte de kvalitative druer, man har i det helt specielle mikroklima.

I 1999 valgte Baron Eric Rothschild at erhver sig ejendommen Chateau d'Aussieres på hele 550 hektar. Man valgte at restaurere hele ejendommen og markerne, hvor man genplantede 158 hektar med de lokale druesorter samt Cabernet Sauvignon, Merlot og Chardonnay.

Vinmarkerne på mere end 160 hektar er beliggende tæt ved Narbonne i distriktet Corbieres. Jordbunden er meget stenet og består af sand og limsten på skråningerne og lidt tungere jord på de flade områder. I visse dele af vinmarken gør store sten det svært at arbejde med maskiner.

To tredjedele af vinmarkerne er beliggende i AOC Corbieres. Her er plantet Syrah, Mouvedre, Grenache, Carignan og Cinsault. Resten af marken ligger uden for Corbieres appelationen i Vin de Pays dOc, hvor der er beplantet med Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot samt Chardonnay til hvidvinsfremstilling. Vinmarken er traditionelt tilplantet for området og der høstes med et udbytte ned til kun 35 hl/hektar, hvilket svarer til det man høster på Chatêau Lafite Rothschild. Ud over vinstokke er der på ejendommen tilplantet med forskellige planter for at styrke den lokale fauna.

Vinmageren på Chatêau dAussieres er Eric Kohler som har arbejdet gennem 10 år på Domaines Barons de Rothschild (Lafite) ejendomme i Bordeaux som fx: Chatêau Lafite, Chatêau Duhart-Milon, Chatêau l'Evangile og Chatêau Rieussec. Han er opvokset i Languedoc-regionen og kender de lokale traditioner og kan derfor kombinere det med sin viden fra Bordeaux.
Specifikationer
Årgang 2009
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Druer Carignan, Grenache, Mourvèdre, Syrah/Shiraz
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Blason d' Aussieres, DBR (Lafite)
Din bedømmelse