BenRiach 15 Års Tawny Port Single malt 46 %

Varm og fyldig Whisky hvor portvins fadene giver balance af svesker fra portvins fadet våde træ, Let tørhed sammen med svesker går igennem smagen uden at dominerer whiskyen.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
791080
569,75 kr
Fornemmelse af portvin med vådt træ, svesker og tørhed, hvor portvinen går igennem smagen uden at dominerer whiskyen

Benriach – Speyside destilleri fra 1898, der dog lå øde hen fra 1900-1965. Siden Billy Walker og co. Overtog destilleriet i 2004, har de nærmest blæst frem, og producerer i dag, en bred vifte af maltwhisky med forskellige finish, og en del røget Speyside maltwhisky, som har en blødere og lettere røg end eksempelvis maltwhisky fra Islay.

Historie:
BenRiach blev etableret i 1898 af John Duff som nabo destilleri til Longmorn Destilleri, som også var ejet af John Duff. Destillerierne var forbundet med en privat jernbane med damplokomotiv som transporterede kul, byg, malt og tønder mellem destillerierne. Allerede i 1900 blev BenRiach lagt i mølpose grundet et sammenbrud i markedet, der tvang mange destillerier til at lukke. BenRiach fortsatte med at blive brugt som malteri for Longmorn frem til 1999, mens produktion af spiritus blev indledt igen i 1965, hvor destilleriet var ejet af Glenlivet Distillers Ltd.
I 1978 blev destilleriet overtaget af Seagrams, som ejede destilleriet frem til 2001, hvor Seagrams blev opkøbt af Pernod Ricard. I perioden 2001 til 2004 producerede destilleriet i tre måneder årligt. I 2004 overtog BenRiach Distillery Company Limited med Billy Walker i spidsen destilleriet med det formål at producere whisky af høj kvalitet på destilleriet.
Juni 2016 købte BROWN-FORMAN destilleriet. I mere end 145 år har Brown-Forman Corporation beriget livets oplevelse ved ansvarligt at opbygge fine kvalitets varer til drikkevare med alkohol. Opkøbet bringer tre fremragende single malt Scotch Whiskey brands i Brown-Forman's voksende whisky portefølje: The GlenDronach, BenRiach og Glenglassaugh.
Specifikationer
Alkohol i procent 46 %
Indhold 70 cl
Alder 15 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:BenRiach 15 Års Tawny Port Single malt 46 %
Din bedømmelse