BenRiach 15 års Single malt, Sauterne wood finish

Flot og harmonisk med solmodne blommer og abrikoser. Denne whisky er lagret på Amerikanske egetræs fade, dens efter lagring, også kalder ’finish’ er på Sauternes fade, som BenRiach har fået fra Bordeaux i Frankrig. dette har gjort, at I løbet af efterlagringen på Sauternes fadene integrerer whiskyen sig med fadene og får herved diverse yderligere interessante aromaer og smage.
På lager
SKU
680004
569,75 kr
Denne whisky er lagret på Amerikanske egetræsfade, og har fået en efter lagring, også kalder ’finish’ på Sauternes fade, som BenRiach har fået fra Bordeaux i Frankrig.

I løbet af efterlagringen på sauternes fadene interagerer whiskyen med fadene og får herved diverse yderligere interessante aromaer og smage.

Duft: abrikos marmelade med en varm note af peber sammen med spor af vindrue og honningmelon.

Farve: Dyb guld farve

Smag: Solmodne blommer og nektariner balanceret af noter af ”toasted” egetræ og vindruekerner. Herefter en delikat eftersmag af malede mandler og flødekaramel.

Den nord-østlige region Morayshire er kendt for at være ”hjertet af Skotsk Malt Whisky”, og det er netop her BenRiach destilleriet ligger, præget af al den charme et Speyside destilleri normalt har. Destilleriet blev bygget af John Duff i 1998, og er et af de få destillerier, der huser eget gulv-maltning på selve destilleriet. Vandet til destilleringen kommer fra Burnside Springs.


Benriach – Speyside destilleri fra 1898, der dog lå øde hen fra 1900-1965. Siden Billy Walker og co. Overtog destilleriet i 2004, har de nærmest blæst frem, og producerer i dag, en bred vifte af maltwhisky med forskellige finish, og en del røget Speyside maltwhisky, som har en blødere og lettere røg end eksempelvis maltwhisky fra Islay.
Specifikationer
Alkohol i procent 46 %
Indhold 70 cl
Alder 15 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:BenRiach 15 års Single malt, Sauterne wood finish
Din bedømmelse