Champagne Baron de Rothschild Brut

Nøje afstemt blanding som giver en virkelig sofistikeret og velsmagende champagne.
På lager
SKU
180001
599,75 kr
Fine bobler som giver en overdådig vedholdende skum.

Duft: Pære og mandler samt friske hasselnødder, der ledsages med noter af hvide blomster og en svag ristet duft.

Smag: Kraftig og pågående, hvorefter den bliver afrundet men stadig kraftfuld og alligevel behagelig behersket. Et tegn på den lange, traditionelle lagring i kældrene.

Barons de Rothschild Brut Champagne er en kompleks vin til mange lejligheder. Aperitif, fisk, skaldyr, kylling eller andet hvidt kød.

Serverings temperatur: 8-10º C.

Champagnen: :
Druerne til Barons de Rothschild Brut høstes i hånden og kommer fra de bedste områder i Champagne. Brut er lavet på en basevin bestående af 60% Chardonnay, og de sidste 40% er en blanding af Pinot Noir og Pinot Meunier. Mange champagner laves på druemosten fra både første og anden presning, men til Barons de Rothschild champagne anvendes kun druemosten fra første presning.

Druemosten fra første presning hældes i små tanke, hvor frugtrester får lov til at falde til bunds, så mosten bliver så klar som muligt. Første gæring sker i små tanke af rustfrit stål. Gær tilsættes hver enkelt tank. Tankene er temperaturkontrolleret og gæringen foregår ved lav temperatur. Herefter finder den malolaktiske gæring sted. Efter klaring og filtrering blandes basevinen ofte med Reserve-vine fra tidligere årgange. Den blandede vin hældes på flasker, lidt gær og sukker tilsættes og vinen lagres ved lav temperatur (13ºC), hvorved de fine bobler dannes.

I slottets kældre ligger flaskerne godt beskyttet fra lys og gennemgår en langsom aldring. Barons de Rothschild Brut ligger i tre til fire år i kælderen, hvorefter champagnen færdiggøres og lagres mindst seks måneder, hvorefter den klargøres til salg.

Champagne huset:
Tre grene af Rothschild-familien er gået sammen om at skabe champagner. De er hver især eksperter på deres område, har høje krav til kvalitet og stor respekt for lange og gamle traditioner. Mayer Amschel Rothschild blev født i 1744 og siden hans grundlæggelse af Rothschild-dynastiet har syv generationer drevet firmaet med en god fornemmelse for de skiftende tiders tendenser.
Specifikationer
Alkohol i procent 12 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Champagne Baron de Rothschild Brut
Din bedømmelse