Tilbud

Barolo DOCG, Beni di Batasiolo

Kongernes vin og vinens konge - Barolo! Fremstillet på den kraftfulde Nebbiolo drue. Dette er en vin med intens kraft og dyb mørke frugter der gerne vil have et lækket stykke rødt kød så den kan balancere dejligt med tanninerne.
På lager
SKU
63804
299,75 kr
  • Køb 2 for 199,75 kr pr styk og spar 33%
Duft: Her kommer noter af mokka, mørk chokolade og brombær.

Smag: Rigt sammensat med duft noterne med høj tannin der balanacer flot med de mørke modne frugter,

Batasiolo, Barolo DOCG, med de høje tanniner vil falde til ro når der bliver serveret kød og proteinerne flader ud i vinene.

Ledsager til: rødt kød, vildt, fuglevildt, ragout, kalv, lam og stærk ost. Det anbefales at dekantere vinen inden serveringen.

Serveringstemperatur 18-20°C.

Vinen:
De fuld modne bær plukkes manuelt. Vinificationen er traditionel. Skallerne udblødes i mosten i 15-20 dage, til den har opnået sin mørke røde farve. Gæringen finder sted ved en lav kontrolleret temperatur, der bevarer druernes ædle frugt og krydderi i den endelige vin. Når gæringen er forbi, lagres vinen i 24 måneder på små egetræs fade, inden den tappes på flaske. Flaskelagringen varer et år, før vinen frigives til salg.

Vin huset:
Barolo ligger for foden af Alperne, i den nordvest italienske region Piemonte, syd for byen Torino, i et lille nøje afgrænset, bakket område, hvor landsbyen Barolo er centrum omgivet af landsbyerne Serralunga dAlba, Castiglione Faletto, Monteforte dAlba og La Morra. Barolo-regionen dækker et areal på 1190 ha, der ejes af mere end 1200 vinavlere. Beni di Batasiolo ejer mere end 100 ha, som gør huset til en af de største jordbesiddere i Langhe. Beni di Batasiolos vinmarker ligger 150-350 meter over havets overflade og er anlagt på stejle skråninger, der vender mod sydøst og sydvest. Jorden er sammensat af kalkholdig mergel, jernholdig kalk og sand, et meget veldrænet og frugtbart voksested for druesorten Nebbiolo, som her optræder i klonerne: Michet, Lampia og Rosé. Nebbiolo stammer fra Piemonte. Druen har sandsynligvis fået sit navn efter ordet nebbia, tåge, der er et hyppigt fænomen i Piemonte, når druerne høstes i oktober/november. Fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som kommer ind gennem Tanaro-dalen og bringer lidt køligere sommertemperaturer og efterårståge, der giver Nebbiolo-druerne en langsom modning.
Specifikationer
Årgang 2009
Alkohol i procent 14 %
Indhold 75 cl
Druer Nebbiolo
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Barolo DOCG, Beni di Batasiolo
Din bedømmelse