Balblair 12 års Single malt Gordon & MacPhail

I denne 12 års får man mange oplevelser med mørk chokolade der blander sig med krydderier og grønne æbler i et godt glas hvor krydderierne kommer og i slutningen bliver den let og frugtrig med mynte og citrus.
På lager
SKU
67448
479,75 kr
Duft: Sød honning og moden pære der blander sig med hindbær marmelade og let citrus.

Smag: Friskt presset grøn æble mos, mørk chokolade og krydderier.

Afslutning: Let og frugtrig med mynte og citrus.

Matured i deres egne Bourbon fade.

Balblair fra Highlands er en del af ”Bourbon” udtrykket fra Gordon & Macphails Discovery serie. 12 års whisky fra et af de ældste igang værende destillerier i Skotland. Typisk udgiver Balblair årgangs whisky, men til Gordon & Macphail Discovery serien, er det blevet besluttet at lave en permanent 12 års whisky.

Discovery er serie af whiskyer fra det traditionsrige firma Gordon & Macphail. Serien er ment som en introduktion til deres portefølje af gode kvalitets rige single malt whiskyer. Der er 3 udtryk i serien: Sherry, Smoky og Bourbon.

Balblair kan prale af at være ét af de ældste, funktionsdygtige destillerier i Skotland, kun knebent slået på målstregen (eller rettere startlinjen) af gamle gubber som Bowmore, Glenturret og Strathisla – hvis altså man overser den ubelejlige detalje, at det nuværende destilleri ikke er det samme som det oprindelige. Balblair blev grundlagt i 1790 af en Hr. James McKeddy og ejes i dag af Inver House. Destilleriet ligger en smule afsides i det nordlige Highlands, men det afskrækker ikke de cirka 4.000 besøgende, som årligt gæster det lille men glimrende besøgscenter.

Balblair har i længere tid haft fokus på vintage whisky og frigiver derfor ikke, som det er standard i industrien, en 10 eller 12 år gammel whisky som er blandet på tværs af årgange, til gengæld udvælger distilleri manageren hvert år nogle få årgange som modnet og klar, disse tappes ublandede som vintage whisky.

Gordon & MacPhail er for den ædle single malt, hvad Lennon & McCartney er for pop musikken. Igennem mere end 100 år har de insisteret på at hoppe over hvor gærdet er højest. Den nedarvede sans for at udvælge de absolut bedste fade fra en bred vifte af destillerier praktiseres i dag som for 100 år siden. Når fadet er valgt, transporteres det til G&Ms warehouse i Elgin. Her passes og plejes fadet sammen med tusindvis af andre udvalgte fade indtil den dag i fremtiden, det være sig fem, ti eller halvtreds år senere, hvor whiskyen har nået sit zenit. Først her tappes de ædle dråber på flaske.
Specifikationer
Alkohol i procent 43 %
Indhold 70 cl
Alder 12 års
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Balblair 12 års Single malt Gordon & MacPhail
Din bedømmelse