Arran Single malt Amarone cask finish 50 %

Lækker Malt Whisky med Amarone finish som den meste kræsne kan lide. Som i duften virker med krydret vanilje og citrus blandet med tørret frugt hvor den i smagen bliver mere kompleks med kanel og rosiner i byd whisky med mange nuancer.

På lager
SKU
481901
474,75 kr
Duft: Aromaer i med krydret vanilje, citrus, tørret frugt og nødder.
Smag: Her er komplekse aromaer som træder tydeligt igennem med kanel, bagt æble, rosiner og blommer, med en dyb karakter, der dog aldrig dækker over den klassiske citrustone, som Arran er så kendt for.

Efter mere end 150 års fravær kom den legale destillation tilbage til øen Arran i 1995, da destilleriet Isle of Arran destillerede de første dråber kl. 14.29 den 29. juni 1995. Det sidste legale destilleri på Arran lukkede i 1836.

Det ualmindelige smukke destilleri Arran er beliggende i landsbyen Lochranza på den nordvestlige spids af Arran, og destilleriet er fortsat det eneste på øen. Whiskyen fra destilleriet modner på destilleriets egen grund i nogle helt unikke omgivelser. Whiskyen lagres på sherry- og bourbon fade.

Klimaet på Arran forcerer modningen, og whiskyen fra Arran betragtes som den hurtigst udviklende i hele Skotland. Dette skulle efter sigende skyldes den varme Golfstrøm, der passerer destilleriets lagerbygninger. Vandet til destilleriet kommer fra Loch na Davie kilden, der er den reneste naturlige kilde i hele Skotland.

Whiskyen fra destilleriet tappes uden kuldebehandling og filtrering, og der tilsættes ikke farve af nogen art. Det er de rå dråber, udviklet af den rene natur på øen Arran.
Arran destilleriet er fortsat et af de få privatejede destillerier i Skotland. Det drives af et meget erfarent team bestående af tre mand. I spidsen står distillery manager James MacTaggart, der har over 30 års erfaring med whiskyproduktion.

Siden 1995 er destilleriet flere gange blevet anerkendt for sin dynamiske kraft i skotsk whiskyindustri. I 2007 blev Arran udnævnt som "Scottish Distiller of the Year" i Whisky Magazine. I 2005 vandt destilleriet "The Queens Award for Enterprise", som er den største og vigtigste hædersbevisning for erhvervslivet i hele Storbritannien.
Specifikationer
Alkohol i procent 50 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Arran Single malt Amarone cask finish 50 %
Din bedømmelse