Armorik Classic Single malt, Frankrig

Frugtrig med tørret frugter og dejlige krydderier.
På lager
SKU
2328
399,75 kr
Duft: Fyldig og elegant med toner af tørrede frugter, hasselnødder og ristet brød.

Smag: Her begynder den frugtrig og afslører derefter langsomt sin kompleksitet, igen med tørrede frugter, korn og med dejlige krydderier.

Eftersmag: En lang og krydret afslutning med måske en antydning af kystpræg.

Korn: Fransk byg og bretonsk hvede.

Destillationen: Dobbelt destillering i kobber pot stills.

Modning: Her bruges der primært ex-Bourbon og Oloroso sherry fade. Men de har også et nært samarbejde med den sidste bretonske bødker, som laver nogle unikke bretonske egetræsfade fra den lokale skov.

Klima: Mange ligheder med Skotlands vestkyst. Fugtig vind, regn og havgus. Dog med højere temperatur.

Armorik Single Malt Classic, er som navnet antyder er hjørnestenen i firmaets whiskyportefølje, og præsenterer det bedste kældrene kan frembringe. Den er stukket sammen af whisky af forskellig alder, der er lagret på sherry- og bourbonfade.

Destilleriet Warenghem har skabt den allerførste bretonske Single Malt Whisky: Armorik. Beliggende på Bretagnes nordlige kyst, som i folkemunde bliver kaldt Irlands og Skotlands keltiske fætter. Destilleriet er uafhængigt og har været familieejet i over hundrede år.

Destilleriet blev bygget i 1900, og var oprindelig kendt for at lave kvalitets likører af lokale planter og frugt.
I 1983 besluttede den passionerede direktør Gilles Leizour, at Warenghem skulle være det første franske destilleri til at producere Single Malt Whisky.

For Warenghem destilleriet er kvalitet og stabilitet de vigtigste parametre. Derfor står de selv bag hele processen bag whisky destillering. Lige fra brygning, fermentering, destillering, modning til også selv at stå for at hælde whiskyen på flaske.
Specifikationer
Alkohol i procent 46 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Armorik Classic Single malt, Frankrig
Din bedømmelse