Amarone Della Valpolicella Classico DOC Fabiano, Riserva I Fondatori

Pragtfuld og magtfuld Amarone i klassisk sødmefuld stil hvor kirsebær dominer i duften sammen med sorte blommer og brombær. Smagen er kraftfuld med frugter der udvikler sig hele tiden i glasset med noter af chokolade, læder og mokka, den føles særdeles fyldig og rosin sødlig i munden med noter af marcipan, vanilje og trøfler og lang silkeblød finish.
En kraftfuld Amarone der kræver tid og eftertænksomhed.
På lager
SKU
701977
499,75 kr
Fabiano, Amarone della Valpolicella DOC Classico, I Fondatori.

Smag: Tør og rigt sammensat med koncentration af mørke bær med fløjlsblød fylde og en lang vedholdende eftersmag, afsluttet af den modne og intense bouquet.

Server til: Rødt kød, grillretter, vildt og ost.

I Fondatori er tilegnet Francesco og Sergio Fabiano, hvis strålende eksempel og passion har inspireret huset Fabiano til at fremstille vine af højeste karat.

Serverings temperatur 16-18°C.

Vinen
Ved den manuelle høst, i begyndelsen af oktober, udvælges kun de allerbedste klaser til Amarone I Fondatori. Klaserne anbringes forsigtigt i kasser, der rummer 6 kg. Kasserne anbringes på godt ventilerede lofter, for at druerne kan tørre, så mosten koncentreres. Når koncentrationen er opnået ca. den 1. uge i februar, presses druerne. Tre kilo friske druer bliver til 1 liter most. Udblødningen varer i 40 dage, efterfulgt af den 30 dage lange gæringsproces, der finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur på 14-15°C. Vinen lagres efterfølgende i fem år på små egetræs fade, inden den tappes på flaske.

Vinhuset:
Huset Fabiano høster sine druer omkring den gamle landsby Negrar di Valpolicella, hvor markerne er anlagt på skråninger, som ligger 300 meter over havets overflade. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undergrund af kalksten, et veldrænet og meget frugtbart voksested for Valpolicella-distriktets klasiske druesorter: Corvina 60%, Rondinella 35% og Molinara 5%.Specifikationer
Årgang 2010
Alkohol i procent 16 %
Indhold 75 cl
Druer Corvina, Molinara, Rondinella
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Amarone Della Valpolicella Classico DOC Fabiano, Riserva I Fondatori
Din bedømmelse