Amarone Della Valpolicella DOCG Classico 15,5 % Fabiano

Flot og fyldig Amarone. Kirsebær, svedsker og røg i både næse og mund pakket ind bløde tanniner og sødmefulde noter af vanilje og rosiner, som fortsætter ud i den lange intensive eftersmag.
På lager
SKU
70371
379,75 kr
Duft: Elegant med let krydrede toner af egetræ og mokka der blander sig med en stor koncentration af moden rød frugt.

Smag: Tør og velbalanceret med en meget intens kerne af moden frugt og en typisk bitter afslutning..

Serveres til: rødt kød, grill retter, vildt og ost.

Serveringstemperatur 16-18º C.

Vinen:
Fremstillet på en kombination af Corvina 65%, Rondinella 30% og Molinara 5%. Høstet i begyndelsen af oktober og udvælges kun de allerbedste klaser til Amarone. De udsøgte klaser anbringes forsigtigt i kasser, der rummer 6 kg. Kasserne anbringes på godt ventilerede lofter, for at druerne kan tørre, så mosten koncentreres.
Når koncentrationen er opnået, den 2. uge i februar, presses druerne. Udblødningen varer i 30 dage, efterfulgt af den 30 dage lange gæringsproces, der finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur på 14-15ºC. Vinen lagres efterfølgende i tre år på egetræsfade af forskellig størrelse, heraf 10 måneder på små egetræsfade, inden den tappes på flaske.
Vinhuset:
Fabiano høster sine duer omkring den gamle landsby Negrar di Valpolicella, hvor markerne er anlagt på skråninger, som ligger 300 meter over havets overflade. Området er kendt af mange danskere når ferien holdes øst for Garda søen. Her er bakket og varmt og jordene her yder optimale forhold til de lokale druesorter. Her, som andre steder i Italien, fremstilles de bedste vine på druesorter der er tilpasset mikroklimaet. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undegrund af kalksten, et veldrænet og meget frugtbart voksested for Valpolicella-distriktets klasiske druesorter.

Fabiano er en familieejet producent og Nicola Fabiano er selv med i fremstillingen af husets vine. Stilen man holder sig til er klassisk med et tvist af modernisme. Mest store gamle fade, men i de senere år er der eksperimenteret mere med brug af små fade, hvilket bidrager til mere sødme og koncentration i husets vine.
Specifikationer
Årgang 2015
Alkohol i procent 15,5 %
Indhold 75 cl
Druer Corvina, Molinara, Rondinella
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Amarone Della Valpolicella DOCG Classico 15,5 % Fabiano
Din bedømmelse