Amancaya Gran Reserve Malbec/Cabernet Sauvignon Argentina

Intens og frugtrig af bærfrugt med harmoni med lidt vanilje fra fadlagringen i en fyldig og lækker vin der gerne vil være ledsager til okse- lamme og kalvekød så den fuldender sin harmoni med total smags oplevelse.
På lager
SKU
300717
159,75 kr
Duft: Intens og frugtrig med et væld af bærfrugt såsom kirsebær, vilde hindbær, solbær fra Cabernet Sauvignon og mørkere toner af brombær fra Malbec druen.

Smag: Harmonisk med bær og velintegreret vanilje samt en smule røg fra fadlagringen. En fyldig, elegant og blød vin med en meget ren og vedvarende eftersmag.

Server til: Fremragende ledsager til okse-, lamme- og kalvekød.

Serveres ved 16-18°C.

Vinen Amancaya Gran Reserve:
Vinen består af 70% Malbec og 30% Cabernet Sauvignon. Druerne høstes i hånden fra mindst 30 år gamle Malbec vinstokke, der er plantet imellem 800 og 1400 meters højde samt fra minimum 20 år gamle Cabernet Sauvignon vinstokke, der er plantet imellem 950 og 1150 meters højde. Disse højder gør at man får en længere høstperiode og dermed mere koncentration og dybde i vinen.

Druerne sorteres to gange: i marken og ved ankomst til vineriet, inden druerne afstikkes og knuses let. Gæringen af vinen foregår på ståltanke og vare op til 30 dage. Derefter lagres vinen på 225 liters egetræsfade i 12 måneder på 15% nye fade og 85% 1 år gamle fade. Alle egetræsfade, der bruges på CARO og AMANCAYA, er fremstillet på Chatêau Lafite Rothschilds bødkeri i Bordeaux.


Vin huset:
Dette er det nyeste tiltag fra det spændende joint-venture samarbejde mellem to af verdens bedste vinfamilier: Rothschild familien fra Chatêau Lafite-Rothschild, 1er Grand Cru Classé i Pauillac, Bordeaux og Catena familien fra Mendoza. Det hele startede i 1999, da holdet fra Domaines Barons de Rothschild (Lafite), anført af Christian Salin, var på vej hjem til Frankrig fra deres projekt i Chile. Under dette første møde blev grunden lagt for et fremtidigt samarbejde over et par gode glas vin. De fortsatte snakken og deres to vinmagere blev sat på opgaven at smage sig igennem de bedste parceller med både Malbec og Cabernet Sauvignon. Deres første vin var CARO 2000. Dette er en vin, der er domineret af Cabernet Sauvignon blandet med Malbec. Formålet her er at producere en vin med lang holdbarhed og stor klasse med Chatêau Lafite Rothschild som det store forbillede, med et varmt fingeraftryk fra Argentina.

Efter at have oplevet stor succes med CARO i de tre første årgange (2000, 2001 & 2002) besluttede Domaines Barons de Rothschild (Lafite) og Nicolas Catena at de ville udvide samarbejdet og producere endnu en topvin fra Argentina. Denne gang skulle der lægges mere vægt på Malbec-druen og formålet var at lave en vin, der var mere frugtdreven og tidligere drikkeklar. For at fejre dens hjemsted i Andesbjergene valgte man at kalde den; AMANCAYA, efter den blomst der vokser højt oppe i Andesbjergene. 2003 var den første årgang og blev meget positivt modtaget af pressen over hele verden. Den modtog op til 92 point i bl.a. Wine Enthusiast.
Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet Sauvignon, Malbec
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Amancaya Gran Reserve Malbec/Cabernet Sauvignon Argentina
Din bedømmelse