Domaines Barons De Rothschild (LAFITE) "A" Aussieres VDP D'OC Cabernet Saugivnon/Syrah

Duften og smagen går igen med friske hindbær og skov jordbær med noter af frisk frugt. Blød og fyldig frugt med lille kant af krydderier der gør den god til bredt udvalg af mad.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
111212
99,75 kr
”A” Aussières Rouge
Duft: Her afsløres intense noter af friske hindbær, skovjordbær og den klare friske frugt der kendetegner denne vin.

Smag: Her er vinen frisk og præcis. Hvor noterne fra duften går igen og leverer en lang, balanceret og intens eftersmag med flot integrerede tanniner.

Denne vin er velegnet til en pasta, buffet, rødt kød og gryderetter.

Serverings temperatur: 16-18ºC.

Vinen:
”A” Aussières er fremstillet på 65% Cabernet Sauvignon- og 35% Syrah-druer, som er høstet i sidste halvdel af september og første halvdel af oktober. Ved ankomst til vineriet presses druerne let og ligger til udblødning i 12 til 14 dage, inden de gennemgår en traditionel gæring på store rustfrie ståltanke. Herefter lagres vinen på rustfrie ståltanke for at bevare den friske frugt i den endelige vin.

Vinhuset:
I Languedoc-regionen i det sydlige Frankrig ligger distriktet Corbières, et gammelt og meget traditionelt område. Der har været dyrket vin i dette område og på slottets marker siden romertiden, men igennem de sidste godt 100 år har hele regionen været nede i en bakkedal, hvor kvantitet har været prioriteret højere end kvalitet. I løbet af de sidste 10-15 år har vinproducenterne i Languedoc dog valgt at sadle om og udnytte de kvalitative druer de har i det helt specielle mikroklima.

I 1999 valgte Baron Eric Rothschild at erhverve ejendommen Château d'Aussières på hele 550 hektar. Han valgte at restaurere hele ejendommen og markerne, hvor 158 hektar blev genplantet med de lokale druesorter samt Cabernet Sauvignon, Merlot og Chardonnay. Vinmarkerne på mere end 160 hektar er beliggende tæt ved Narbonne i distriktet Corbières. Jordbunden er meget stenet, og består af sand og limsten på skråningerne og lidt tungere jord på de flade områder. I visse dele af vinmarkerne gør store sten det svært at arbejde med maskiner.

To tredjedele af vinmarkerne ligger i AOC Corbières. Her dyrkes Syrah, Mourvedre, Grenache, Carignan og Cinsault. Resten af markerne ligger uden for Corbières-appellationen i Vin de Pays d’Oc, hvor der dyrkes Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, samt Chardonnay til hvidvinsfremstilling. Vinmarkerne er traditionelt tilplantet for området, og der høstes med et udbytte på kun 35 hl/hektar, hvilket svarer til det, der høstes på Château Lafite Rothschild.

Vinmageren på Château d’Aussieres er Eric Kohler, som gennem 10 år har arbejdet på Domaines Barons de Rothschild (Lafite) ejendomme i Bordeaux som fx: Château Lafite, Château Duhart-Milon, Château l’Evangile og Château Rieussec. Han er opvokset i Languedoc-regionen og kender de lokale traditioner og kan kombinere det med sin viden fra Bordeaux.
Specifikationer
Årgang 2012
Alkohol i procent 13,5 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Domaines Barons De Rothschild (LAFITE) "A" Aussieres VDP D'OC Cabernet Saugivnon/Syrah
Din bedømmelse