Chardonnay Domaines Barons De Rothschild (LAFITE) "A" Aussieres VDP D'OC

Frisk med harmoni mellem syre og sødme og et væld af citrusfrugter, fersken og abrikos i flot balance som gør vinen levende. Et godt valg til salater og pastaretter gerne med lyst kød.
På lager
SKU
411312
99,75 kr
”A” Aussières Blanc på Chardonnay druen.

Duft: Frisk med noter af sommer frugter som abrikoser og gule ferskner og blomster.

Smag: Her opleves vinen levende og silkeblød med en fin friskhed, med et væld af citrusfrugter, ferskner og blomster. En dejlig frisk vin med en flot balance mellem syre og sødme.

Server til: Lyst kød, fisk, friske salater eller pastaretter.

Serverings temepratur: 6-8ºC.

Vinen:
”A” Aussières Chardonnay er fremstillet på 100% Chardonnay-druer, høstet i midten af september måned. Ved ankomst til vineriet presses druerne let, hvorefter de gennemgår en tempereret gæring ved 18 grader på store rustfrie ståltanke. Herefter lagres vinen på rustfrie ståltanke i 4 måneder for at falde til ro og for at bevare den friske frugt i den endelige vin.

Vinhuset:
I Languedoc-regionen i det sydlige Frankrig ligger distriktet Corbières, et gammelt og meget traditionelt område. Der har været dyrket vin i dette område og på slottets marker siden romertiden, men igennem de sidste godt 100 år har hele regionen været nede i en bakkedal, hvor kvantitet har været prioriteret højere end kvalitet. I løbet af de sidste 10-15 år har vinproducenterne i Languedoc dog valgt at sadle om og udnytte de kvalitative druer de har i det helt specielle mikroklima.

I 1999 valgte Baron Eric Rothschild at erhverve ejendommen Château d'Aussières på hele 550 hektar. Han valgte at restaurere hele ejendommen og markerne, hvor 158 hektar blev genplantet med de lokale druesorter samt Cabernet Sauvignon, Merlot og Chardonnay. Vinmarkerne på mere end 160 hektar er beliggende tæt ved Narbonne i distriktet Corbières. Jordbunden er meget stenet, og består af sand og limsten på skråningerne og lidt tungere jord på de flade områder. I visse dele af vinmarkerne gør store sten det svært at arbejde med maskiner.

To tredjedele af vinmarkerne ligger i AOC Corbières. Her dyrkes Syrah, Mourvedre, Grenache, Carignan og Cinsault. Resten af markerne ligger uden for Corbières-appellationen i Vin de Pays d’Oc, hvor der dyrkes Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, samt Chardonnay til hvidvinsfremstilling. Vinmarkerne er traditionelt tilplantet for området, og der høstes med et udbytte på kun 35 hl/hektar, hvilket svarer til det, der høstes på Château Lafite Rothschild.

Vinmageren på Château d’Aussieres er Eric Kohler, som gennem 10 år har arbejdet på Domaines Barons de Rothschild (Lafite) ejendomme i Bordeaux som fx: Château Lafite, Château Duhart-Milon, Château l’Evangile og Château Rieussec. Han er opvokset i Languedoc-regionen og kender de lokale traditioner og kan kombinere det med sin viden fra Bordeaux.
Specifikationer
Årgang 2018
Alkohol i procent 13 %
Indhold 75 cl
Druer Chardonnay
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Chardonnay Domaines Barons De Rothschild (LAFITE) "A" Aussieres VDP D'OC
Din bedømmelse