Rødvin

Priorat, Herencia del Padri

HERENCIA DEL PADRI Priorat

159,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 3270

Duft: Her afsløres en aroma af kakao og grillede kastanjer.

Smag: Elegant og velbalanceret med god frugtsmag og harmoniske tanniner, senere i eftersmagen træder kakao igennem igen.

Herència del Padrí er god til: Tapas, intense gryderetter, vildt og medium kraftige oste.

Serverings temperatur: 16-18ºC.

Vinen:
Druerne til Herència del Padrí dyrkes på terrasser beliggende på de stejle bjergskråninger i 300 meters højde. Vinen er lavet på 15% Syrah, 20% Grenache Noir, 38% Carignan, 22% Merlot og 5% Cabernet Sauvignon. Vinstokkene er plantet i en speciel jord, der kaldes Ilicorella og består af skifer blandet med sten. Der bruges bæredygtige dyrkningsmetoder, hvor al pleje af vinstokke og plukning af druerne foregår i hånden.

Druerne høstes fuldmodne i september måned, og bringes straks herefter til vineriet. Ved ankomst afstilkes druerne, hvorefter de sorteres på et bord. Gæring sker på egetræsfade og druemosten pumpes dagligt over kvaset i 15-20 dage. Efter endt gæring, hviler vinen på et år gamle træfade, inden den tappes på flaske og frigives til markedet.

Vinhuset:
Vingården, hvor Herència del Padrí produceres, ligger i Priorat ca. 120 syd km for Barcelona og ejes af Bernard Magrez, som ejer adskillige vinslotte i Frankrig og andre lande. Bernard Magrez har været i vinbranchen i 40 år og stræber hele tiden efter at bevise, at intet er umuligt.

De første vinmarker i Priorat blev beplantet i det 12. århundrede af munke, da de grundlagde klosteret Scala Dei. Siden er vinproduktionen i Priorat vokset støt og Priorat er i dag blandt de mest velansete vinregioner i Spanien.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

Fyldig, mørk og intensiv spanier med masser af charme og en flot balance.

Additional

Yderligere information

Årgang 2016
Vinhuse Nej
Land Spanien
Område Nej
Drue(r) Nej
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 15 %