Rødvin

Fiorino Super Toscana Rosso IGP

FIORINO TOSCANA ROSSO IGP, Super Toscana

129,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 520297

Fiorino har en dyb smuk farve med intens kerne. Duften er præget af Sangiovese-druens klassiske kirsebær og et let krydret strejf af basilikum. Smagen er fyldig med stor frugtrigdom og noter af kirsebær, blåbær og et krydret strejf. En rund og fyldig vin med silkebløde tanniner fra fadlagringen.

Når de italienske retter som pasta, pizza og oste kommer på bordet, er dette den rette ledsager.

Serveres ved 16-18°C.

Fiorino er fremstillet på Sangiovese-druen iblandet Merlot og Cabernet samt en mindre mængde lokale druer. Sangiovese lægger også rygrad til berømte vine som Brunello og Chianti Classico. Druerne er høstet fra marker i Toscana distriktet, og vinifikationen er traditionel. Fiorino er lagret 9 måneder på egetræsfade.

Området:
Toscana er den vigtigste og mest berømte vinregion i Mellemitalien. Det toskanske landskab er bølgende, hvoraf 68% består af bjerge. Vinmarkerne er anlagt i en højde fra 150 til 500 meter over havets overflade. Klimaet er optimalt til dyrkning af vindruer, og især Sangiovese-druen har optimale betingelser i området.

Fiorino har betegnelsen IGP, Indicazione Geografica Protetta, en vinkategori der blev indført ved lov i Italien i 1992. Her har producenten mulighed for at lege lidt mere end indenfor den mere strikse Chianti lovgivning.

+ -

Beskrivelse

Detaljer

Lækker, saftig og fyldig rødvin, harmonisk frugt i dejlig rund smag af kirsebær, brombær og krydderier

Additional

Yderligere information

Årgang 2015
Vinhuse Nej
Land Italien
Område Toscana
Drue(r) Nej
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 14,5 %