Fabiano Ripasso Valpolicella Classico Superiore

Top klasse Ripasso fra Fabiano - En lille Amarone der vil bide skeer med de store vine fra Italien. Den er saftig og kraftfuld og meget velafbalanceret med mørke røde bær, mokka og chokolade der blander sig med bløde tanniner med en anelse restsødme. Et godt valg til rødt kød, vildt og grill retter

På lager
SKU
70548
169,75 kr
Duft: Noter af mørk chokolade og varme brombær.

Smag: Kraftfuld med en bouquet af røde bær, mokka, chokolade og bløde tanniner. Faniano Ripasso Vinen har en anelse rest sødme der balanceres i harmoni med den kraftfulde frugt og koncentration.

Vinen er en fremragende ledsager til rødt kød, grill retter, vildt og ost.

Serveringstemperatur 16-18°C.

Vinen:
Fremstillet på en kombination af 65% Corvina, 20% Rondinella, 5% Molinara, 5% Negrara og 5% Croatina, som er en klassisk sammensætning for området. Druerne høstes i midten af oktober og gennemgår derefter en 20 dages maceration ved kontrolleret temperatur. I slutningen af marts måned overføres vinen til resterne efter husets Recioto og gennemgår derved en anden gæring, heraf navnet Ripasso. Denne anden gæring tilføjer kraft og sødme til vinen og giver den sin helt specielle karakter. Efter denne gæring lagres vinen på store egetræs tønder inden flaskes.

Vinhuset: :
Fabiano høster sine duer omkring den gamle landsby Negrar di Valpolicella, hvor markerne er anlagt på skråninger, som ligger 300 meter over havets overflade. Området er kendt af mange danskere når ferien holdes øst for Garda søen. Her er bakket og varmt og jordene her yder optimale forhold til de lokale druesorter. Her, som andre steder i Italien, fremstilles de bedste vine på druesorter der er tilpasset mikroklimaet. Jorden består af tør kalksten, som hviler på en hård undegrund af kalksten, et veldrænet og meget frugtbart voksested for Valpolicella-distriktets klasiske druesorter.

Fabiano er en familieejet producent og Nicola Fabiano er selv med i fremstillingen af husets vine. Stilen man holder sig til er klassisk med et tvist af modernisme. Oftest bruges store gamle fade, men i de senere år er der eksperimenteret mere med brug af små fade, hvilket bidrager til mere sødme og koncentration i husets vine.
Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 14 %
Indhold 75 cl
Druer Corvina, Molinara, Rondinella
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Fabiano Ripasso Valpolicella Classico Superiore
Din bedømmelse