Rødvin

EPICURO AGLIANICO Beneventano

EPICURO AGLIANICO Beneventano

79,75 kr

Lagerstatus: Ikke på lager

SKU: 341114

Epicuro, Aglianico Beneventano IGT står intens mørk rød i glasset med fine næsten violette reflekser. Duften er koncentreret og tæt med frugtrige toner og lette florale elementer. Smagen er blød, kraftfyldt og fyldig. Der er masser af solmoden frugt, som er med til at gøre vinen let krydret. En flot lang eftersmag vidner om en vin på højt niveau.

En god ledsager til stegt kød, pizza, pastaretter og ost.

Serveringstemperatur: 16-18°C.

Denne vin er fremstillet 100% på Aglianico-druer høstet i efteråret fra marker beliggende i Campania i syditalien. Vinificationen begynder med presning og udblødning af skallerne i 7 dage for at opnå en mørk rød farve samt bløde tanniner i den endelige vin. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur på ca. 15°C for at give kølig frugt i vinen. Efter endt gæring lagres vinen på rustfri ståltanke inden aftapningen på flaske.

Området og producenten:
Producenten Epicuro ejer 40 hektar vinmarker i området øst for Rom og køber desuden druer og vin fra mange interessante områder i det sydlige Italien. Familien bag firmaet har mange års erfaring i at udvælge de bedste partier af vin, så pris og kvalitet hænger sammen. På deres vineri arbejder de med moderne teknikker indenfor vinproduktion, og råder både over rustfriståltanke, hvor de primært arbejder med koldfermentering, samt små vintønder og store vinfade af kroatisk eg. De sammensætter vinene, så der er kompleksitet og god druetypisk smag samt masser af kvalitet for pengene.

Beneventano er områdets navn, og er et underområde i Campanien i det sydlige Italien. Her arbejdes der intenst med Aglianico-druen, som trives godt i det varme klima i det sydlige Italien. Druen stammer oprindeligt fra Grækenland, hvor den stadig findes. I Syditalien findes druen i flere forskellige områder og skaber vine af stor variation. Mest kendt er vinene fra Vulture i Basilicata, men her i Beneventano fremstilles vine, der i dag tiltrækker sig stor opmærksomhed.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

Blød og lækker druesmag med noter af kirsebær og peber

Additional

Yderligere information

Årgang 2011
Vinhuse Nej
Land Italien
Område Øvrige (Italien)
Drue(r) Aglianico
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 13 %