Niepoort Drink me, Branco Douro, Niepoort

Saftig og forfriskende hvidvin fra Niepoort med stor kompleksitet med lækker frugt karakter med en anelse saltet præg som gør at den vil stå rigtig godt til grillet og ovnstegt fisk
På lager
SKU
80010
109,75 kr
Duft: Intens, mineralsk karakter med stærke aromaer af citrusfrugt, fersken og hvide blomsternoter.

Smag: I munden er vinen i komplet balance og viser en utrolig kompleksitet. Saftig og forfriskende på en gang med en fin frugtkarakter hvor eftersmagen er lang og vedvarende med et saltet præg.

Drink Me Bianco er til: Grillet eller ovnstegt fisk, pasta med fisk/skaldyr eller kylling.

Serverings temperatur 6-8°C.

Vinen:
Drink Me Branco er fremstillet på et bredt udvalg af lokale druesorter: Códega do Larinho, Gouveio, Dona Branca, Viosinho, Bical samt en lang række andre. Druerne i dalen står mange steder blandet i markerne, og derfor vil der både i portvinene og bordvinene fra dalen ofte indgå mange forskellige druesorter.

Alle druerne er høstet i hånden i slutningen af august fra op til 50 år gamle vinstokke, der vokser på vinmarker beliggende 550-700 meter over havets overflade. Efter høsten presses druerne forsigtigt uden at mosten kommer i kontakt med drueskindet. Herefter hviler mosten i 24 timer, hvorefter 75% af mosten gæres i rustfrie ståltanke og 25% gæres på franske egetræsfade. Efterfølgende lagres 75% af vinen på rustfrie ståltanke for at bevare vinens friske frugt og 25% på franske egetræsfade for at afrunde og blødgøre vinen. Lagringen varer 7 måneder.

Illustrationerne på etiketten for Drink Me Branco er lavet af Steven Appleby, en canadisk tegneserietegner, som er kendt for sine mange tegninger lavet specielt til The Guardian og Sunday Telegraph.

Niepoort og området:
Niepoort har gennem generationer stået som en af de bedste producenter af portvin. 5. generation, Dirk Niepoort har de seneste år desuden været foregangsmand for elegante hvid- og rødvine fra Douro. Hans bordvine har opnået stor berømmelse, som hans portvine, og er meget eftertragtede på verdensmarkedet. Drink Me Branco er fremstillet til at være frisk og tilgængelig fra den kommer på markedet.
Specifikationer
Alkohol i procent 12,5 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Niepoort Drink me, Branco Douro, Niepoort
Din bedømmelse