DOMAINE GROSSET, Cairanne, CdR Villages

Mørke bær i blød balance
På lager
SKU
27599
129,75 kr
Domaine Grosset, Côtes du Rhône Villages, Cairanne, har en smuk rubinrød farve. Duften er præget af mørke bær og en god finesse. I smagen er der lagt vægt på elegance frem for stor kraft. Vinen er meget blød og med en velbalanceret eftersmag med god smag fra den nænsomme fadlagring.

Vinen er en god ledsager til rødt kød, vildt, fuglevildt, ragout, lam, kalv, gris og ost.

Serveringstemperatur 16-18°C.

Domaine Grossets jorder dækker et areal på 10 ha, som er anlagt på terrasser ved foden af landsbyen Cairanne. Jorden er sammensat af ler og kalk, der på overfladen er dækket af rullesten. Den frugtbare og veldrænede jord skaber voksested for områdets traditionelle druesorter: Grenache 50%, Syrah 25% og Mourvèdre 25%. Grenache-druerne kommer fra vinstokke, der er 80 år gamle. Det årlige høstudbytte udgør lidt under 35 hl pr. ha. Når druerne er fuldmodne, høstes de manuelt og vinificeres separat. Druerne afstilkes og presses. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur for at bevare druernes fine frugt i den færdige vin. Vinen lagres i 12 måneder på franske egetræsfade.

Området og producenten:
Domaine Grosset ligger i kommunen Cairanne i den sydlige del af Rhône-dalen, nordøst for den gamle paveby, Avignon. Cairanne tilhører eliten i Côtes du Rhône Villages. Côtes du Rhône Villages Appellationen er tildelt 95 kommuner, som dækker et areal på ca. 6750 ha i departementerne Drôme og Vaucluse på østsiden af Rhône-floden samt Gard og Ardèche på vestsiden. I 16 af kommunerne fremstiller man vin af særlig høj kvalitet og har derfor siden 1993 haft lov til at anføre kommunens navn på etiketten.

Domaine Grosset er ejet af familien Brotte, der også har et stort negociant firma i Rhonedalen. Grosset køres som en separat ejendom og har altid været anset som en perle i familiens portefølje.
Specifikationer
Årgang 2012
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Druer Grenache, Mourvèdre, Syrah/Shiraz
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:DOMAINE GROSSET, Cairanne, CdR Villages
Din bedømmelse