CROIX MILHAS Banyuls

Mild med noter af hasselnødder og frisk frugt
På lager
SKU
950000
119,75 kr
Duft: Præget af nødder, mandler, tørrede frugter og lidt peber.

Smag: Mild og blød i karakteren med noter af hasselnødder og ren rød frugt.

En god ledsager til Foie Gras, søde desserter og chokolade.

Serverings temperatur: 8-10 grader.

Banyuls fra Croix-Milhas er fremstillet på Grenache Noir og Grenache Gris. Efter afstilkning gæres vinene i 14 dage med daglig overpumpning af mosten for maksimal udtrækning af farve og smagskomponenter. Vinen lagres derefter traditionelt i store egetræsfade i 4 år for at få den karakteristiske smag for området. Vinen udvikles her i et naturligt oxidativt miljø, og vil derfor kunne stå åbent i lang tid uden at miste smag og karakter.

Området og producenten:
Roussillon regionen lægger rygrad til mere end 80% af al Vin doux Natural i Frankrig. Det er vine fremstillet ved at stoppe gæringen ved tilsætning af alkohol, som vi også kender det fra Portvin. Området har 4 berømte appellationer for disse søde vine. Croix Milhas leverer vine i god og typisk stil fra disse områder. Der bruges en bred vifte af druer i området, og det skaber vine med stor mangfoldighed i smagsindtrykkene.

Banyuls ligger ud til Middelhavet lige nord for den fransk-spanske grænse. Her på Pyrenæernes nederste terrasser står vinstokkene plantet i skiffer, og nyder den kølige påvirkning fra Middelhavets vinde. Vinene skal fremstilles på minimum 50% Grenache Noir, og andre lokale druer må udgøre resten af blandingen. Dette er fantastiske vine til at nyde i en stille stund eller i godt selskab.
Specifikationer
Alkohol i procent 16 %
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:CROIX MILHAS Banyuls
Din bedømmelse