Rødvin

Corbelli Sangiovese, Puglia

CORBELLI SANGIOVESE

79,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 219997

Vinen har en intens mørk rød farve i glasset. Duften er rig på frugter med hint af kirsebær og jordbær blandet med krydrede noter. Smagen er velbalanceret og med lette tanniner.

En god ledsager til pastaretter og pizza.

Server vinen ved stuetemperatur.

I 2004 blev det bevist, at Sangiovese-druen er en krydsning mellem Ciliegiolo og Calabrese Montenuovo. Ciliegiolo har en lang historie, der er bundet til Toscana og Calabrese Montenuovo kommer fra det sydlige Italien. Heraf kan altså udledes, at Sangiovese-druen er halvt toscaner og halvt syditaliener.

Druerne udvælges nøje og vinificeres efter traditionelle metoder. Fuldstændig modne druer håndplukkes, gæring og udblødning med drueskindet sker ved en kontrolleret temperatur på 23-25oC. Herefter presses vinen og den malolaktiske gæring i ståltanke finder sted. Når vinen er klar, fuldendes processen med filtrering, inden vinen tappes på flasker.

Corbelli Sangiovese di Puglia kommer fra Italiens sydligste del Apulien, der udgør hælen i den italienske støvle. Vækstforholdene her frembringer lækre bløde vine med masser af frugt og fine krydderier.

Området og producenten:
Castellani-familien har produceret vin i Toscana siden 1903. Her skaber de vine af høj kvalitet ud fra troen på, at ”kvaliteten af vinen begynder i vinmarken”. I de sidste 25 år har familien finpudset teknikkerne i deres over 1000 ha. vinmarker for at opnå endnu højere kvalitet. Alt dette fordi Castellani ønsker altid at blive associeret med uforglemmelige vine.

Castellani har også projekter kørende i flere andre regioner i Italien. Her arbejder de sammen med stærke lokale kræfter og får det bedste ud af de enkelte regioner. Corbelli Sangiovese di Puglia kommer fra en af Castellanis samarbejdspartnere i Apulien, som udgør hælen i den italienske støvle. De ekstremt gunstige vækstforhold i Apulien giver særdeles gode druer, der er rige på smag.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

I smagen kirsebær og jordbær og en fin krydring

Additional

Yderligere information

Årgang 2014
Vinhuse Nej
Land Italien
Område Puglia
Drue(r) Sangiovese
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 12,5 %