Clos des Jacobins Saint-Emilion Grand Cru (2011)
Clos des Jacobins er lavet på 3 druer med 80 % Merlot, 18 % Cabernet Franc og 2 % Cabernet Sauvignon.
Duft: Er kraftfuld og frisk med aroma af sorte frugter, noter af kridt, brombær og krydderier.
Smag: Generøs og rigelig med mørke bær i medium fyldig stil med god syre og tanniner der er velafbalanceret i en elegant og vedholdende struktur.
Denne Grand Cru Classe vin med kompleksitet og balance. Med stor regelmæssighed har vinen et lagringspotentiale på mindst 15 år.
Historie:
Clos des Jacobins skylder sit navn til de benediktinerprædikende munke, der blev døbt jakobinere med henvisning til Saint-Jacques, skytshelgen for ordenens parisiske kloster.
Jakobinerne, der boede i udkanten af byen. De brugte gårdens bygninger til at byde pilgrimme velkommen på vej til Santiago de Compostela og vingården. Her producerede de deres vin, som så skaffede dem størstedelen af deres indkomst.
Clos des Jacobins:
Er blandt eliten i klassifikationen “Grand Cru Classé” i Saint-Émilion. Slottet drives af familien med Thibaut og Magali Decoster i spidsen. Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en forvandling. Familien har foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr. I samme ombæring er kælderen blevet totalrenoveret. Clos des Jacobins er på få år rykket helt frem i første linje, som én af de førende ejendomme i Saint-Émilion.
Slottets vinmarker:
Vinmarker har en helt perfekt beliggenhed i hjertet af Saint-Émilion. Her stortrives Merlot, som er rygraden i vinen. Selve produktionen foregår med en koldgæring, hvor flest mulig aromastoffer udtrækkes fra druerne. Lagringen foregår over en 17 måneder lang periode på klassiske egefade, hvoraf 90% er helt nye fade. Det skaber en meget mørk vin med en kraftfuld bouquet. Smagen er elegant, rank med saftig fylde og en markeret tannin, der bevidner at vinen tåler lang lagring på flaske. Eftersmagen er blommeagtig og ekstremt vedholdende. En stor og saftig oplevelse.
Kåret som den bedste i klassifikationen
Ved den asiatiske udgave af VinExpo, der blev afholdt i Hong Kong, blev Clos des Jacobins kåret som den bedste i klassifikationen ved en smagning af tre årgange fra klassifikationens slotte. Det resultat sætter en tyk streg under kvaliteten fra dette lille fremragende slot.