CLADACH 57,1 % Natural Cask Strength blended malt, limited release 2018

Helt gylden med en række kyst agtige aromaer, som samles smukt med et stænk vand. Smag og eftersmag er ligeledes perfekt. En pragtfuld, tiltalende whisky, som helt perfekt fanger karakteren i malt fra kyst egnene.
På lager
SKU
51802
1.599,75 kr
Cladach Limited release 2018
Den absolut første master blend af whiskyer fra seks fine single malt destillerier: Caol Ila, CLynelish, Lagavulin, Oban, Inchgower og Talisker. En pragtfuld, tiltalende whisky, som helt perfekt fanger karakteren i malt fra kyst egnene.

Lagret:
Fade: Nye amerikansk eg ex-bourbon, refill hogsheads af amerikansk eg, refill butts af europæisk eg, ex-bodega butts af europæisk eg.

Udseende: Helt gylden med rav farvet dybde.

Duft: Særdeles blid og tilgængelig. Maritime aromaer – salt, varmt sand, tang og fernis – omgiver en vinøs pebret kerne. Åbner sig hurtigt til rige noter af honning, citron og frugtkage. Kølende, med frisk mynte og bivoks, derefter lettere, med ozon, blomster og glimt af røg. Let tør. Senere varm maltet korn, så mynte og et hint af olivenlage.
.
Smag: En rig og absorberende fornemmelse i munden. Øjeblikkelig behagelig og giver lyst til mere. Smagen matcher næsen: Saltet efter en lidt sød start, med svage frugt- og olieagtige noter. En røget varme, rig på honning og citrusnoter, breder sig over tungen. Derefter søde, kornede karamelnoter inden frisk mynte og lakrids i eftersmagning.

Eftersmag: Fabelagtig skarp, krydret, varm og let røget. En fin balance mellem røg, korn og bløde tanniner. Appelsinskal og salt, derefter vanilje. Meget betagende og nøje afbalanceret hele vejen.

Med et stænk vand: I duften øges krydderierne, mens hele aromaen er mere tør. Det komplette indtryk er et skole eksempel på skarphed, frugt, citron, mynte, salt og røg. Tungen er mildere, efterhånden som blide marmelade noter efterfølges af mynte, honning, bløde tanniner og tørv. I den lange, krydrede eftersmag er der en røget snert af saltet grillmad.

Diageo release serie 2018.

Destillerierne:
Cladach – ”kystlinje” på gælisk – forener seks store kystmalte i én, med salte aromaer som havluft, sand og tang, derefter sød, salt, røget varme og en skarp, krydret eftersmag.
Fra skiferen på strandene og den høje himmel over Inchgower kommer den intense, krydrede, salte og skarpe karakter, mens den urøgede og voks agtige blide smag kommer fra sandet og det vindblæste græs i Clynelish. Havneliv og rullesten i Oban, vestpå, reflekteres i en let røget, frugtagtig og krydret charme.
På øerne giver Caol Ilas skjulte klippebugt friske, søde, salte og røgede aromaer og smage, mens de ældgamle klipper ved Lagavulin afslører deres intense, røgede, tørre hemmelighed. Endelig giver mudderet og granitklipperne ved Talisker en sød, malt agtig, røget og pebret varme.

Cladach er det gæliske ord for kystlinje, og geologien og den naturlige flora på kysterne ved de enkelte destillerier har både inspireret til selve blandingen og givet vores designere det visuelle incitament til at vise hvert destilleris bidrag på den enestående og bemærkelsesværdigt moderne emballage.


Specifikationer
Årgang 2018
Alkohol i procent 57,1 %
Indhold 70 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:CLADACH 57,1 % Natural Cask Strength blended malt, limited release 2018
Din bedømmelse