Rødvin

Chateauneuf-Du-Pape, Brotte Domaine Barville

CHATEAUNEUF-DU-PAPE Domaine Barville

329,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 27766

Duft: Typisk for sit terroir med en duft af krydder urter, sort peber, lavendel, sorte kirsebær og brombær.

Smag: Kraftfuld med en fløjlsagtig palet, der byder på røde frugter og fortryllende noter af krydderurter.
Denne kraftige vin vil gerne stå et par timer inden servering.

Domaine Barville er dyb rød og lækker til: Lækker bøf med bearnaise sauce, en vin der kan klare de fede sovs.

Serverings temperatur: 15-17°C.

Vinen og markerne:
Markerne dyrkes efter bæredygtige principper med omhyggelig beskæring og høst. Grenache-, Syrah- og Mourvèdre-druerne til denne vin håndplukkes ved optimal modenhed, hvorefter de transporteres hurtigt til vineriet for at starte vinifikationen med hele druer. De enkelte druer afskilkes og selekteres nøje i hånden på vingården, hvorefter druerne gennemgår en blid knusning. Druerne fermenteres ved 28°C, og gennemgår en ca. 3 uger lang maceration, hvor druemosten punmpes over druekvaset dagligt. Grenache-druernes lagres 12 måneder på franske fade, hvoraf en 1/3 skifes hvert år. De to øvrige druesorter, som er mere frugtrige, lages delvist på egetræsfade.

Vin huset Brotte:
Domaine Barville er Laurent Brotte familiens ejendom. Den 15 ha store vinmark ligger i den vestlige side af Châteauneuf-du-Pape distriktet, og er sammensat af 7 parceller fordelt på to af de bedste områder i appellationen: 'Pradel', hvor jorden består primært af ler og småsten samt 'Beaurenard, hvor jorden primært består af knuste kalksten. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 35 år, og er beliggende i en højde af 100 m over havets overflade. Området er påvirket af den lokale vind 'The Mistral", der bidrager til det unikke klima, der er i området. Markernes sydvendte skråninger sikre, at druerne opnår en perfekt modning før høsten.

Har man ferie målet til Chateneauf-du-Pape så aflæg Brotte et besøg, De har lavet en enestående museum, hvor man går rundt med telefoner og ser store billeder af vin og vinmarker langt tilbage. Derefter kan man smage og se de nye vine.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

Stjernelækker Châteauneuf-du-Pape fra Brotte

Additional

Yderligere information

Årgang 2014
Vinhuse Brotte
Land Frankrig
Område Cotes du Rhone
Drue(r) Grenache, Mourvèdre, Syrah/Shiraz
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 14,5 %