Chateau Pontet Teyssier Saint-Emilion Grand Cru er lavet af 84% Merlot og 16% Cabernet Franc. Slottets jord der er meget kalk- og lerholdig, dyrkes med omtanke. Vinstokkene der har en gennemsnits alder på 45 år beskæres nænsomt og plukning af druerne foregår manuelt. Vinifikationen er traditionel, hvor der bruges både tanke af rustfrit stål og fade. 40% af vinen har lagret på tanke, 30% i nye fade og de resterende 30% på brugte fade.
Duft: Lækre mørke bær stiger op af glasset.
Smag: Mørke bær med strejf af jordbær og blommer med toner af træ fra fadlagringen hvor eftersmagen er lang og intens med fint afrundede tanniner.
Server til: Rødt kød og vildt, en langtidsstegt lammekølle eller lagrede oste.
Serverings temperatur: 16-18°C
Chateau Pontet Teyssier er lavet af 84% Merlot og 16% Cabernet Franc. Den store andel af Merlot gør vinen meget frugtig med sin smag af morbær, blommer og andre mørke bær. Slottets jord, der er kalk- og lerholdig, dyrkes med omtanke. Vinstokkene, der har en gennemsnitsalder på 45, beskæres nænsomt og plukning af druerne foregår manuelt. Vinifikationen er traditionel, hvor der bruges både tanke af rustfrit stål og fade. 40% af vinen har lagret på tanke, 30% i nye fade og de resterende 30% på brugte fade.
Vine fra Saint-Emilion Grand Cru laves under lidt strengere krav end almindelige Saint-Emilion-vine. Som med andre Grand Cru-appellationer er hensigten at skelne mellem de lidt bedre vine og mere almindelige vine.