CHATEAU MIGNAN Minervois

Saftig økologisk bulderbasse fra Sydfrankrig med blød varm frugt og lang eftersmag.
På lager
SKU
771025
99,75 kr
Duft: Vilde skovbær og lidt tørret krydderi.

Smag: Her opleves vinen mediumfyldig med lidt læder bagved den meget modne frugtkarakter. De modne silkebløde tanniner er med til at give god balance i eftersmagen.

Nyd denne rødvin til et godt stykke oksekød eller lam. Gerne med grillede grønsager.

Serveres ved 16-18°C.

Vinen:
Château Mignan er fremstillet på 73% Syrah- og 27% Grenache-druer. Druerne høstes delvist i hånden ved optimal modenhed. Efter høsten bringes druerne til vineriet, hvor de afstilkes og overføres til store betontanke. Her gennemgår de en ca. 3 uger lang maceration (udblødning) for at trække så meget farve og smag ud af druerne som muligt, efterfulgt af en separat gæring ved ca. 28°C. Efter endt gæring filtreres vinen og tappes på flasker, hvor den hviler kort inden den frigives til salg.


Vinhuset: :
Minervois-regionen er beliggende i Sydfrankrig, lige mellem de to store byer Narbonne og Carcasonne. Château Mignan ligger i dette naturskønne område i kommunen Sieran, og består idag af 16 hektar vinmarker, dyrket efter alle kunstens regler. I 2012 blev Château Mignan et certificeret økologisk vinbrug, og alle vinene herfra er således økologiske.

Minervois har haft egen AOC siden 1985, og de 61 landsbyer dækker 170.000 hektar, hvoraf de 5.000 er tilplantet med vinstokke. Regionen har i mange år kæmpet med store mængder Carignan af lav kvalitet, og de seneste år er fokus rykket mere over på Syrah og Grenache som de bedre druer.
Specifikationer
Årgang 2013
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Druer Garnacha, Syrah/Shiraz
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:CHATEAU MIGNAN Minervois
Din bedømmelse