Chateau Martinet Saint-Emilion er elegant og intens rød i glasset og i god balance af mørke modne røde bær og vanilje fra fadlagringen med afrundede tanniner i dejlig fyldig og kompleks vin med lang og intens eftersmag. .
Duft: Her møder man af noter af underskov, vanilje og mørke bær.
Smag: Nu opleves vinen fyldig og balanceret, noterne er komplekse og mangfoldige, og domineres af røde modne bær.
Eftersmag: Lang og intens med fint afrundede tanniner.
Server til: Château Martinet til rødt kød og vildt, en langtidsstegt lammekølle eller lagrede oste.
Serverings temperatur: 16-18°C.
Vinen:
Chateau Martinet Saint-Emilion Grand Cru er lavet af 65% Merlot og 35% Cabernet Franc og netop denne blanding giver en delikat og elegant vin, som er blandt de mest efterspurgte vine fra Saint-Emilion regionen.
Efter sorteringen bliver druerne hældt på cementtanke, hvor gæringen foregår under kontrolleret temperatur i to til tre uger. Herefter hældes vinen på egetræs fade og lagres i 15-18 måneder.
Vin huset:
Lige uden for middelalderbyen Saint-Emilion, en halv times kørsel nordøst fra Bordeaux, ligger et storslået vinslot, som i umindelige tider er blevet kaldt ”Prinsen af sandet jord”.
Château Martinets storslåede hovedhus blev i det 18. århundrede brugt som jagtbolig, inden det blev vinslot. Château Martinet ejes af Lavaux-familien, som har været i branchen siden det 18. århundrede. Jorden dyrkes med omtanke, vinstokkene beskæres nænsomt og plukning og sortering af druerne foregår manuelt.