Chateau Martinet Saint-Emilion Grand Cru 2011

Balance af mørke modne røde bær og vanilje fra fadlagringen med afrundede tanniner i dejlig fyldig og kompleks vin med lang og intens eftersmag. Vin der gerne vil have store kødretter også gerne med krydderi.
På lager
SKU
610256
199,75 kr
Elegant og intens rød i glasset.

Duft: Her møder man af noter af underskov, vanilje og mørke bær.

Smag: Nu opleves vinen fyldig og balanceret, noterne er komplekse og mangfoldige, og domineres af røde modne bær.

Eftersmag: Lang og intens med fint afrundede tanniner.

Server til: Château Martinet til rødt kød og vildt, en langtidsstegt lammekølle eller lagrede oste.

Serverings temperatur: 16-18°C.

Vinen:
Denne vin består af 65% Merlot og 35% Cabernet Franc og netop denne blanding giver en delikat og elegant vin, som er blandt de mest efterspurgte vine fra Saint-Emilion regionen.
Efter sorteringen bliver druerne hældt på cementtanke, hvor gæringen foregår under kontrolleret temperatur i to til tre uger. Herefter hældes vinen på egetræs fade og lagres i 15-18 måneder.

Vin huset:
Lige uden for middelalderbyen Saint-Emilion, en halv times kørsel nordøst fra Bordeaux, ligger et storslået vinslot, som i umindelige tider er blevet kaldt ”Prinsen af sandet jord”.

Château Martinets storslåede hovedhus blev i det 18. århundrede brugt som jagtbolig, inden det blev vinslot. Château Martinet ejes af Lavaux-familien, som har været i branchen siden det 18. århundrede. Jorden dyrkes med omtanke, vinstokkene beskæres nænsomt og plukning og sortering af druerne foregår manuelt.
Specifikationer
Årgang 2011
Alkohol i procent 13 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet Franc, Merlot
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Chateau Martinet Saint-Emilion Grand Cru 2011
Din bedømmelse