Duft af skovbund, brombær og solbær i skøn harmoni.
Smag: Fyldig med gode tætte tanniner og noter af solbær, læder og lang kraftfuld eftersmag.
Caroline Moulis en Medoc til: Fremragende ledsager til kraftfulde oksekøds retter, lam og modne tørre oste.
Serverings temperatur: 16-18 grader.
Vinen:
Druerne selekteres efter strenge principper, og vinifikationen i kælderen er traditionel med 20-25 dages gæring og efterfølgende malolaktisk gæring. Vinen lagres i 12 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 1/3 er nye. En vin der viser, hvad Bordeaux kan, når alt lykkes. Her er kompleksitet og flot balance. Denne vin kan nydes nu, men har også potentiale til at gemmes op til 10-12 år fra høsttidspunktet.
Området og producenten:
Moulis-en-Medoc er en appellation, der ligger nord-vest for Margaux. Området har været tilplantet med druer i flere hundrede år, og er kendt for sin høje stabilitet. Beliggenheden lidt væk fra floden fritager dem for fugtproblemer.
Château Lestage er ejet af Chanfreau-familien, og har en vinmark på 9 hektar ved navn Caroline navngivet efter grundlægger Marce Chanfreaus barnebarn. Jordbunden er gruset med kalksten nedenunder. Her er beplantet med 62% Merlot og 38% Cabernet Sauvignon. Denne druesammensætning giver basis for stor stabilitet og kraft i den endelige vin. Vinstokkene dyrkes efter miljøvenlige principper, hvor der tages hensyn til jorden og miljøet.