CHAT.LA CROIX DE ST-GEORGES

Herlig klassisk Saint Emilion. Blød og vel balanceret.
På lager
SKU
430058
139,75 kr
Duft: Her dominer sødmen fra Merlot druen og en anelse fadlagring.

Smag: Blød med toner af kirsebær og solbær som i eftersmagen er vedvarende og fløjlsblød.

Château la Croix de Saint-Georges serveres til: Kødretter og ost.

Serverings temperatur 16-18°C.

Vinen:
Druerne høstes fuldmodne i slutningen af september og i begyndelsen af oktober. Høsten foregår både manuelt og med maskine. Vinificationen er traditionel. Vinen lagres i 18 måneder på 225 liters egetræsfade og på tanke, inden den tappes på flaske.

Chateau La Croix De St-Georges og området:
Saint-Georges kommunen er én af fire kommuner, der alle har status af satellit kommuner til Saint- Emilion og derfor har ret til at bruge navnet på deres vine. Dette gøres for at understrege at dette er vine, der minder meget i struktur og stil om Saint-Emilion, men alligevel skiller sig lidt ud. De slotte der ligger i de fire kommuner er ikke omfattet af klassifikationen i Saint-Emilion. Som følge heraf eksisterer Grand Cru begrebet ikke om disse vine. Havde klassifikationen været gældende for området, kan man godt forestille sig Chatêau la Croix de Saint-Georges som værende Grand Cru.

Slottet ligger på en sydvendt skråning i området Saint-Georges Saint-Emilion, blot adskilt af vandløbet, La Barbanne, på grænsen til Montagne Saint-Emilion 9 km øst for den gamle handelsby Libourne.

Markerne dækker et areal på 6,5 ha, hvor jorden er sammensat af ler og kalk. Jorderne er beplantet med distriktets klassiske druesorter: 51% Merlot, 28% Cabernet Franc og 21% Cabernet Sauvignon. Dette giver vine med klassisk Saint-Emilion karakter; bløde og gode at drikke i en ung alder.
Specifikationer
Årgang 2012
Alkohol i procent 13,5 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:CHAT.LA CROIX DE ST-GEORGES
Din bedømmelse