Rødvin

Saint-Emilion Saint-Georges, Chateau La Croix

CHAT.LA CROIX DE ST-GEORGES

139,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 430058

Duft: Her dominer sødmen fra Merlot druen og en anelse fadlagring.

Smag: Blød med toner af kirsebær og solbær som i eftersmagen er vedvarende og fløjlsblød.

Château la Croix de Saint-Georges serveres til: Kødretter og ost.

Serverings temperatur 16-18°C.

Vinen:
Druerne høstes fuldmodne i slutningen af september og i begyndelsen af oktober. Høsten foregår både manuelt og med maskine. Vinificationen er traditionel. Vinen lagres i 18 måneder på 225 liters egetræsfade og på tanke, inden den tappes på flaske.

Chateau La Croix De St-Georges og området:
Saint-Georges kommunen er én af fire kommuner, der alle har status af satellit kommuner til Saint- Emilion og derfor har ret til at bruge navnet på deres vine. Dette gøres for at understrege at dette er vine, der minder meget i struktur og stil om Saint-Emilion, men alligevel skiller sig lidt ud. De slotte der ligger i de fire kommuner er ikke omfattet af klassifikationen i Saint-Emilion. Som følge heraf eksisterer Grand Cru begrebet ikke om disse vine. Havde klassifikationen været gældende for området, kan man godt forestille sig Chatêau la Croix de Saint-Georges som værende Grand Cru.

Slottet ligger på en sydvendt skråning i området Saint-Georges Saint-Emilion, blot adskilt af vandløbet, La Barbanne, på grænsen til Montagne Saint-Emilion 9 km øst for den gamle handelsby Libourne.

Markerne dækker et areal på 6,5 ha, hvor jorden er sammensat af ler og kalk. Jorderne er beplantet med distriktets klassiske druesorter: 51% Merlot, 28% Cabernet Franc og 21% Cabernet Sauvignon. Dette giver vine med klassisk Saint-Emilion karakter; bløde og gode at drikke i en ung alder.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

Herlig klassisk Saint Emilion. Blød og vel balanceret.

Additional

Yderligere information

Årgang 2012
Vinhuse Nej
Land Frankrig
Område Bourgogne
Drue(r) Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 13,5 %