CHABLIS PREMIER CRU Fourchaume Chateau De Magny

Balanceret Premier Cru med en fin mineralitet, et væld af citrusfrugter og en elegant fylde, der sikrer en vin i fuldendt harmoni.
På lager
SKU
30073
219,75 kr
Chablis 1er Cru Fourchaume, Château de Maligny, har en lys, gylden farve i glasset med smukke grønne reflekser. Smagen er tør og frugtrig med en særlig understregning af vinens fornemme nuancer, her er et væld af citrus, friskslået græs, grønne æbler og en fin mineralitet. En klassisk Chablis på meget højt niveau hvor der er en unik balance mellem frugtintensiteten og en flot fylde.

En fornem ledsager til "alt godt fra havet", salat, kalvekød, kalkun og ost med nogen smag.

Serveringstemperatur 8-10°C.

Vinen:
Druerne er høstet fuldmodne i den 3. uge i september. Vinifikationen er traditionel og gæringsprocessen finder sted ved en nøje overvåget temperatur for at bevare den friske frugt i den endelige vin. Indtil aftapningen på flaske har vinen lagret på rustfri ståltanke.

Området og producenten:
Château de Maligny ligger i det berømte vindistrikt Chablis, midtvejs mellem Paris og Dijon, i departementet Yonne, nær byen Auxerre.

Distriktet strækker sig 20 km langs Serein-floden og omfatter 19 landsbyer med byen Chablis i centrum. Området er strengt afgrænset og består udelukkende af marker med kalkholdig jord. Markerne ligger i smukt bølgende bakker og på stejle skråninger. Jorderne er beplantet med en monocépage af Bourgognes "store" hvidvinsdrue Chardonnay, den eneste tilladte i distriktet.

Chablis er, trods afstanden til Bourgogne, lovmæssigt underlagt dette. Château de Maligny ligger 3 km nord for byen Chablis. Slottets marker dækker et areal på 45 ha, og er således den næststørste ejendom i regionen.

Château de Maligny kan føre sin historie tilbage til det 12. århundrede, hvor slottet var i den franske kongefamilies eje. Château de Maligny´s nuværende ejer, Mr. Jean Durup, har ombygget og moderniseret slottets kældre, så de lever op til moderne krav.
Specifikationer
Årgang 2013
Indhold 75 cl
Druer Chardonnay
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:CHABLIS PREMIER CRU Fourchaume Chateau De Magny
Din bedømmelse