CHABLIS Chateau De Maligny

Super Chablis, citrus og græs med fedmefuld smag med noter af nødder, honning og citrusfrugter
På lager
SKU
400025
149,75 kr
Chablis, Château de Maligny, fremstår med en smuk lys farve med sarte grønne reflekser, en tør smag med fine nuancer af citrus, græs, lidt mineralitet og en lækker fyldig fedme fra fadlagringen. En lang og vedvarende eftersmag vidner om en vin i flot balance, der vil glæde de fleste.

Vinen er en fremragende ledsager til fisk, skaldyr, lyse kødretter, delikatesser og mild ost.

Serveringstemperatur 8-10ºC.

Druerne er høstet fuldmodne i den 3. uge i september. Vinificationen er traditionel og gæringsprocessen finder sted ved en nøje overvåget temperatur for at bevare den friske frugt i den endelige vin.

Området og producenten:
Château de Maligny ligger i det berømte vindistrikt Chablis, midtvejs mellem Paris og Dijon, i departementet Yonne, nær byen Auxerre.

Distriktet strækker sig 20 km langs Serein-floden, og omfatter 19 landsbyer med byen Chablis i centrum. Området er strengt afgrænset, og består udelukkende af marker med kalkholdig jord. Markerne ligger i smukt bølgende bakker og på stejle skråninger. Jorderne er beplantet med en monocépage af Bourgognes "store" hvidvinsdrue Chardonnay, den eneste tilladte i distriktet.

Chablis er, trods afstanden til Bourgogne, lovmæssigt underlagt dette. Château de Maligny ligger 3 km nord for byen Chablis. Slottets marker dækker et areal på 45 ha, og er således den næststørste ejendom i regionen.

Château de Maligny kan føre sin historie tilbage til det 12. århundrede, hvor slottet var i den franske kongefamilies eje. Château de Maligny´s nuværende ejer, Mr. Jean Durup, har ombygget og moderniseret slottets kældre, så de lever op til de moderne krav.
Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 12,5 %
Indhold 75 cl
Druer Chardonnay
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:CHABLIS Chateau De Maligny
Din bedømmelse