Chablis Chateau De Maligny

Super Chablis med let tørhed og noter af citrusfrugter og græs der indeholder lidt miniralitet i en fedmefuld smag med mange noter. Lækker ledsager til fisk og skaldyr
På lager
SKU
400025
169,75 kr
Chablis, Château de Maligny med sin lyse farve og grønne reflekser er en anelse tør i smagen med fine nuancer af citrus, græs, lidt mineralitet og en lækker fyldig fedme fra fadlagringen. En lang og vedvarende eftersmag vidner om en vin i flot balance, der vil glæde de fleste.

Server til: Fisk, skaldyr, lyse kødretter, delikatesser og mild ost.

Serverings temperatur 8-10ºC.

Vinen:
Druerne er høstet fuldmodne i den 3. uge i september. Vinificationen er traditionel og gæringsprocessen finder sted ved en nøje overvåget temperatur for at bevare den friske frugt i den endelige vin.

Vinhuset:
Château de Maligny ligger i det berømte vindistrikt Chablis, midtvejs mellem Paris og Dijon, i departementet Yonne, nær byen Auxerre.

Distriktet strækker sig 20 km langs Serein-floden, og omfatter 19 landsbyer med byen Chablis i centrum. Området er strengt afgrænset, og består udelukkende af marker med kalkholdig jord. Markerne ligger i smukt bølgende bakker og på stejle skråninger. Jorderne er beplantet med en monocépage af Bourgognes "store" hvidvinsdrue Chardonnay, den eneste tilladte i distriktet.

Chablis er, trods afstanden til Bourgogne, lovmæssigt underlagt dette. Château de Maligny ligger 3 km nord for byen Chablis. Slottets marker dækker et areal på 45 ha, og er således den næst største ejendom i regionen.

Château de Maligny kan føre sin historie tilbage til det 12. århundrede, hvor slottet var i den franske konge families eje. Château de Maligny´s nuværende ejer, Mr. Jean Durup, har ombygget og moderniseret slottets kældre, så de lever op til de moderne krav.
Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 12,5 %
Indhold 75 cl
Druer Chardonnay
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Chablis Chateau De Maligny
Din bedømmelse