Øvrige

Cava, Castellblanc Extra brut, Spanien

CASTELLBLANC Cava Extra brut

Only 3 left

89,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 11001

Castellblanc brut, er sprudlende frisk, halvtør.

Vinen er god til aperitif, forretter og festlige lejligheder.

Serverings temperatur 6-8°C.

De hvide druesorter der anvendes i Penedès er: Macabeo, Parellada og Xarel-lo, som trives godt i områdets ler-, granit- og kalkholdige jord. Når druerne høstes i september udvælges kun de allerbedste til Cava-produktionen. Druerne presses let - 150 kg druer bliver til 100 liter most af højeste kvalitet.

Gæringsprocessen finder sted ved en lav temperatur under konstant overvågning. Når gæringen efter et par uger er forbi, hviler vinen til det følgende forår. Den stille vin tilsættes en nøje beregnet mængde sukker samt en rendyrket gærkultur, der ved den følgende gæring i flasken giver et tryk på ca. 6 atmosfærer - Carat Seco´s eftergæring i flasken varer i 15 måneder.

Når lagringstiden er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer. Flaskerne drejes jævnligt og rejses lidt efter lidt til lodret for at få bundfaldet til at samle sig ved proppen. Når flasken står lodret fryses bundfaldet til en isprop, der skydes ud. Vinen tilsættes en dosage af rørsukker og drue-alkohol. Champagneproppen sættes i og fastholdes af en ståltrådsagraf.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

Sprudlende frisk og halv tør.

Additional

Yderligere information

Alder Nej
Vinhuse Nej
Huset Nej
Årgang Nej
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 11,5 %
Drue(r) Øvrige
Land Spanien