Calvados Fine V.S. er lavet af flere cuvéer.
Cocktail:
4 cl Père Magloire Fine VS, 2 cl Grapefrugtsirup og 10 cl tonic.
Calvados er æblebrændevin fra distriktet Calvados i Normandiet i Frankrig. Ordet Calvados er spansk oprindelse.
Produktet fremstilles ved at destillere egnens traditionelle, gærede æblesaft og destillatet behandles på samme måde som cognac.
Der fremstilles også glimrende cider og destilleret cider i Bretagne. Der hedder produktet Gwechall, som er bretonsk for “ældgammel”.
Calvados består af tre appellationer: AOC Calvados, AOC Pays d’Auge Calvados og AOC Calvados Domfrontais, hvoraf Pays d’Auge anses for at være den bedste. Brændevinen laves af æbler gæret til cider, som destilleres til Calvados, skal lagres i eg, minimum 2 år til Pays d’Auge før den sættes til salg. Der kan bruges mere end 200 forskellige æblesorter. Det er altid en blanding af bitre, bittersøde, søde og syrlige æbler. Kommer Calvados’en fra Pays d’Auge skal den dobbelt-destilleres i Pot Still.
Der har altid været gæret cider i Normandiet og den destillerede Calvados har været kendt siden 1500-tallet.
Calvados drikkes som snaps eller bruges i madlavning til desserter, kager, saucer og til flambering. Bruges i utal of drinks.
Æblebrændevin fra andre steder i Frankrig må kaldes Eau-de-vie de Pomme.
Pere Magloire:
Siden 1821 har Père Magloire produceret Calvados og Calvados Pays d’Auge of excellence.