CA DEL CONSOLE APPASSIMENTO

Fyldig og intens med en fin sødme og med et væld af mørke bær, et fint touch af krydderi og en flot balance.
Udsolgt
Kun 0 tilbage
SKU
45697
99,75 kr
Ca’ del Console er dyb rød i glasset med fine violette strøg. Op af glasset vælder noter af modne mørke bær, mørk chokolade og et lille hint af krydderi. Ca’ del Console er en fyldig og flot afrundet vin med en flot balance mellem sødme fra de delvist tørrede druer og en fin frugtsyre. Smagen byder på de samme noter, som man møder i duften og eftersmagen er lang og vedvarende med perfekt balancerede tanniner.

En intens vin fyldt med kraft og en oplagt ledsager til rødt kød gerne fra grillen, krydrede gryderetter og et bredt udvalg af oste.

Serveringstemperatur 16-18ºC.

Ca’ del Console er en såkaldt Appassimento. Appassimento er den traditionelle metode, der også er kendt fra vine som Amarone og Ripasso. Duerne til Ca’ del Console høstes ved fuldmåne fra perfekt beliggende marker og lægges efterfølgende til tørring på stråmåtter. Det gøres for at opnå det forhold mellem væske og druesukker i frugten, der skal til for at fremstille netop denne type vin. I denne proces fordamper ca. en tredjedel af druernes naturlige vandindhold og det resulterer i druer, hvor smagen er mere koncentreret og derfor skaber vine med masser af intensitet og karakter. Når tørringsprocessen er fuldendt gennemgår druerne en traditionel gæring, inden vinen tappes på flaske.

Området og producenten:
Veneto-området er beliggende i Norditalien øst for Gardasøen. Veneto er kendt for vine som Ripasso og Amarone og er fortsat én af de førende italienske vinregioner for så vidt angår mængder, men så sandelig også kvalitet. Veneto-regionen nyder godt af et meget stabilt klima med mange solskinstimer i druernes modningsperiode. Samtidig vokser vinstokkene i de perfekt beliggende bakker med optimal soleksponering. Disse faktorer er med til at sikre perfekt modnede druer og dermed vine med stor kompleksitet og et højt alkoholindhold.
Specifikationer
Årgang 2013
Indhold 75 cl
Druer Merlot
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:CA DEL CONSOLE APPASSIMENTO
Din bedømmelse