Brunello Di Montalcino Le Gore

Brunello di Montalcino er en af de helt store vine fra Italien! Sangiovese fra det absolut bedste område, 2 års fadlagring og ekstra tid på flaske inden frigivelse giver en vin i den absolutte superklasse.
På lager
SKU
150016
159,75 kr
Duft: Bouquet’en er ekspressiv med violer og røde bær som kirsebær og hindbær.

Smag: Medium fyldig med god fedme og bløde tanniner. Noterne af kirsebær holder flot ved og giver en vinmed flot længde.

Server til: Okse- kalve- eller vild svinekød.

Serverings temperatur: 16–18°C.

Vinen:
Høsten starter primo oktober med perfekt modne druer. Mosten har gennemgået en lang fermentering ved kontrolleret temperatur for at udtrække mest mulig intensitet fra drueskindet. Efterfølgende har denne vin lagret i 6 måneder på franske barriques på 225 liter, herefter 24 måneder på slovenske egetræsfade.

Vin huset:
Brunello di Montalcino har den højeste klassificering indenfor italiensk vin: D.O.C.G., hvilket garanterer for kvaliteten, og stiller meget høje krav til produktionen af vinen, helt ned til hvilken klon af Sangiovese-druen, der må bruges.

Montalcino-regionen ligger omkring landsbyen Montalcino i provinsen Toscana i det mellemste Italien syd for Firenze. Montalcino-højdedragene rejser sig til ca. 500 meter over den frugtbare slette syd for byen Siena, og grænser op til de vilde bjerge i Maremma. Jorden i Montalcino er sammensat af ler og kalk med et stort indhold af mellemstore sten, som gør jorden tør, veldrænet og meget frugtbar. Druen der bruges er en variant af Sangiovese-druen, her i området kaldet for Brunello. Denne variant er en anelse større end den almindelige udgave, og giver mere saftige, frugtfyldte vine.

Brunello skal lagres i minimum 2 år på fade af egetræ og derefter minimum 4 måneder på flaske, inden den frigives. Vinen må sælges det femte år efter høsten.
Specifikationer
Årgang 2010
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Druer Sangiovese
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Brunello Di Montalcino Le Gore
Din bedømmelse