Hvidvin

Hautes-Cotes De Beaune, Blanc Bourgogne

BOURGOGNE BLANC Hautes-Cotes De Beaune

Pris: 179,75 kr

Special Price 139,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 311359

Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Blanc med duften er fyldt med frugt og hvide blomster som går igen i smagen, som er behagelig og frisk med en vedholdende eftersmag.

Perfekt til retter med fisk eller skaldyr, men vinen er også yderst delikat at nyde før maden.

Serveres ved 12-13°C.

Serveringstemperatur: 12-13°C

Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Blanc er lavet udelukkende på Chardonnay drue. Første sortering af druerne sker allerede ved plukningen og anden sortering sker i vineriet som foregår i hånden. Druerne presses i en tryk luftdrevet presser. Mosten afkøles og hviler i tanken i 24-36 timer. Hvor efter den alkoholiske gæring påbegyndes i tanken, men den færdiggøres på franske egetræsfade. Efter endt alkoholisk gæring startes den malolaktiske gæring, som på naturlig vis reducerer syreindholdet i vinen. I løbet af den malolaktiske gæring foretages omrøring, som hvirvler bundfaldet op og giver fylde og kompleksitet til vinen. Efter ni til elleve måneder på fade, hældes vinen på tanke, hvor den lagrer to til tre måneder. Vinen klares og filtreres inden tapning, som sker i perioden, hvor månen er i aftagende. At tapningen sker i netop denne periode tilfører vinen ekstraordinær friskhed og frugt.

Om Producenten
Château de la Charrierè ligger nær byen Santenay i den sydlige del af Bourgogne-distriktet, Côte de Beaune. Domainets marker ligger 250 meter over havets overflade, og dækker et areal på 15 ha, hvor jorden er sammensat af kalk og ler.

På skråningen er 2,5 ha af jorderne 100% beplantet med Bourgognes "store" rødvinsdrue, Pinot Noir. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 35 år. Det årlige høstudbytte udgør 50 hl pr. ha. Slottet er ejet af Yves Girardin, der også er ansvarlig for produktionen.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

Vin hvor duften af hvide blomster blandes med smagen af frugt med lyst frugtkød.

Additional

Yderligere information

Årgang Nej
Land Frankrig
Område Bourgogne
Vinhuse Nej
Drue(r) Chardonnay
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 12,5 %