BORGO DEI VASSALLI Cabernet

En frugtrig vin med rigtig god smag som er meget alsidig, da den kan bruges både som aperitif men også til stort set al slags mad.
På lager
SKU
620325
99,75 kr
Farven er flot lys rød. Fra glasset strømmer en let krydret duft med noter af solbær og brombær. Vinen er tør med en let fylde og en meget behagelig eftersmag.

Vinen er ideel til små kolde lette anretninger og modne oste. Desuden passer den forrygende til grillet kød.

Serveres ved 16-18ºC.

Druerne til Borgo dei Vassalli Cabernet høstes efter den 20. september, når druerne er modnet perfekt. Umiddelbart efter høsten afstilkes druerne og hældes på rustfrie ståltanke. Tre gange om dagen vendes druemassen, så den bliver blandet fuldstændig.

Gæringstemperaturen kontrolleres ikke men holdes alligevel omkring 28ºC, eftersom der trækkes mest saft og kraft ud af druerne ved netop 28ºC. Efter 10 dage filtreres mosten, og vinen hældes atter på rustfrie ståltanke, hvor den lagres tre til fire måneder.

Området og producenten:
Friuli, som er den region I Feudi di Romans ligger i, er en meget bjergrig region, og jorden er derfor meget stenet. Stenet jord giver robuste vinstokke, som resulterer i druer af meget høj kvalitet. På trods af at vindruer er Friulis vigtigste landbrugsafgrøde, udgør vinene herfra kun en meget lille andel af Italiens samlede vinproduktion. Vinene, der produceres i Friuli, er af meget høj kvalitet og sammenlignes ofte kvalitetsmæssigt med vine fra Piemonte og Toscana.

I Feudi di Romans er et familieejet foretagende, som startede i 1991 med at familien Lorenzon købte en vinmark på 15 hektar i regionen Romans d’Isonzo. I dag har I Feudi di Romans 120 hektar vinmarker og regnes for en af de bedste vinproducenter i Friuli Venezia Giulia. Deres succes har gjort det nødvendigt at udvide og bygge til løbende, og sønnen Enzo Lorenzon har udviklet og designet et solcelledrevet anlæg på 700m2, som producerer strøm svarende til 20 huses forbrug.
Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 12,5 %
Indhold 75 cl
Druer Cabernet
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:BORGO DEI VASSALLI Cabernet
Din bedømmelse