Beni Di Batasiolo Barolo Vigneto Cerequio (2015)
Druerne til den granatrøde Barolo Vigneto Cerequio fra Beni Di Batasiolo vokser i La Morra. Her for du en lækker parfumeret og meget smuk vin, med aromaer af modne jordbær, tørrede blomster og sandeltræ, der følger med til en fyldig, stram og kompakt smag.
Duft: Fra glasset kommer en ekspressiv duft af mørk frugt med mokka og chokolade.
Smag: Meget intens med sorte kirsebær og tætte tanniner. Har en lækker balance mellem frugten og fadet der falder godt sammen med tanniner.
Server til: Lam, kraftfulde saucer, steak eller pasta med trøfler.
Serverings temperatur: 18-20°C
Vinen:
Barolo Cerequio 2015 kommer fra marken der ligger i La Morra på en perfekt skråning, der vender syd sydøst. Her eksponeres Nebbiolo-druen for en perfekt mængde sol og modnes flot. Druerne høstes i hånden og vinificeres på traditionel vis. En 10 dage lang udblødning af skallerne med mosten og efterfølgende lagres vinen i 2 år på store egetræsfade inden aftapning. En vin der kan nydes, når den frigives, men også har potentiale til at udvikle sig i op til 20 år fra høståret under optimale betingelse.
Om Vinhuset:
Vin huset er en af de bedste producenter i Piemonte som drives af den energiske og karismatiske Dogliani-familie. Ejendommen er beliggende i centrum af Barolo distriktet, og består af ni ”beni” dvs. vingårde med tilhørende vinmarker, hvilket garanterer høj diversitet. Vinmarkerne dækker et samlet areal på mere end 100 hektar i de bedste områder. Udover de fantastiske Barolo vine fra Piemonte’s ”great vineyards”: Briccolina, Boscareto og Cerequio, producerer Batasiolo en lang række andre flotte vine: Barbaresco, Barbera d’Asti, Moscato d’Asti, m.fl.