Rødvin

BELLINGHAM BIG OAK RED

BELLINGHAM BIG OAK RED

79,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 505732

I glasset er vinen dybrød og op af glasset strømmer intense noter af mørke bær, krydderier og sort peber. Her er en mediumfyldig og elegant vin med smag af saftige sorte og blå bær, mørk chokolade og krydderi. Vinen har en fin struktur med flotte tanniner og en frugtrig afslutning, der bare bliver ved.

Dette er en vin, de fleste vil kunne lide, og som passer til næsten alle lejligheder. Nyd den til en grillet bøf, en god burger, lam, krydret pastaretter og modne oste.

Serveringstemperatur: 16-18ºC.

Pressen:
Årgang 2013
FINANSBUREAUET - 5 stjerner - "Sødmefuld sydafrikaner med kirsebærlikør og jordbærmarmelade i næsen og mellemfyldig mund med en snert af røg tilsat noter af solbær og blåbær med et stænk af engelsk lakrids og mokka i den lange behagelige eftersmag." (17-05-2016)

Den Korte Avis - 5 stjerner - "Bellingham dateres tilbage til 1693, da de første 1000 vinstokke blev plantet, men det var først i 1943, da familien Podlashuk overtog gården, at det nuværende vineventyr for alvor startede. Under den store eg ved hovedhuset håndtappede Podlashuk sine første flasker. I dag er alt moderniseret, men vinene har stadig gammeldags kvalitet." (01-07-2015)

VinAvisen - 5 stjerner - "En rigtig god rødvin på druerne Shiraz og Cabernet Sauvignon. Den har en fyldig frugtsmag og god krydring, en lille sødme og god syre..." (Uge 26 / 2015)

Det storslåede egetræ Big Oak på Bellingham Manor er et kendetegn for grundlæggerparret Bernard og Fredagh Podlashuks elskede have. Det var i skyggen af dette træ, de første vine fra Bellingham blev aftappet med håndkraft, og hvor venner og familie af The Pods samledes for at fejre livet i Franschhoek Valley.

De to druetyper høstes i hånden i slutningen af marts og gæres separat sammen med skindet, før de gennemgår en malolaktisk gæring på ældre franske egetræsfade. Herefter modnes druerne yderligere 9 måneder på egetræsfade før de blev stukket sammen til en vin, der viser det bedste af begge druesorter.

Producenten og området:
Historien om Bellingham tager sit udgangspunkt i Franschhoek Valley hvor vingården blev grundlagt i 1693. Efter at firmaet fik nye ejere i 1940'erne, har det gennemgået en stor udvikling, så i dag står Bellingham stærkere end nogensinde. Det har altid været målet at søge nye trends og strømninger i markedet samtidig med, at man har holdt fast i traditionerne. Resultatet er vine med stor spredning på både druesorter og smagsretninger. Spændende, moderne, livlige. Sofistikerede uden at være snobbede, oversøiske med en klassisk karisma. Egenskaber der gør, at Bellingham er kendt og solgt over hele verdenen og stadig er en favorit på hjemmemarkedet.

Bellingham: Moderne, klassisk, exceptionelt.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

En lækker og saftig vin der er nem at drikke.

Additional

Yderligere information

Årgang 2013
Vinhuse Bellingham
Land Syd Afrika
Område Nej
Drue(r) Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 14 %