Barbera D`Asti DOC fra Beni di Batasiolo er smagen er tør, fint afbalanceret med en ren, blød eftersmag, afsluttet af den frugtrige bouquet.
Smag: Let tør med fin afbalanceret med en ren blød eftersmag, afsluttet af den frugtrige bouquet.
Server til: Rødt kød, pastaretter, risotto, kalv, lam og ost.
Serverings temperatur: 18-20 grader.
Vinen:
Barbera D`Asti er druerne plukket druerne manuelt. Vinificationen er traditionel. Skallerne udblødes i mosten i 10 12 dage, til den har opnået sin rubinrøde farve. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur, der bevarer druernes dejlige frugt i den færdige vin. Når gæringen er forbi, lagres vinen i 10 måneder på egetræs fade, inden den tappes på flaske. Efter 3 måneders flaskelagring frigives vinen til salg.
Barbera-druen dyrkes næsten overalt i den nordvest italienske region Piemonte, syd for byen Torino. Beni di Batasiolo høster sine druer til Barbera dAsti i det bakkede landskab mellem byerne Castiglione og Agliano.
Vinmarkerne ligger 200 250 meter over havets overflade og er anlagt på skråninger, der vender mod sydvest. Jorden er sammensat af kalkholdig mergel, kalk og sand, et meget veldrænet og frugtbart voksested for druesorten Barbera. Barbera konkurrerer til stadighed med Sangiovese om at være Italiens mest plantede rødvinsdrue.
Fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som kommer ind gennem Tanaro-dalen og bringer lidt køligere sommertemperaturer og efterårståge med sig, hvilket giver druerne en langsom modning. Barbera modnes relativt sent, men stadig før Piemontes store rødvinsdrue, Nebbiolo. Barbera høstes i den første halvdel af oktober.