Rødvin

BARBERA D ASTI SABRI DOC Beni di Batasiolo

BARBERA D ASTI SABRI DOC Beni di Batasiolo

119,75 kr

Lagerstatus: På lager

SKU: 3980

Barbera d'Asti DOC, Beni di Batasiolo, har en smuk rubinrød farve. Smagen er tør, fint afbalanceret med en ren, blød eftersmag, afsluttet af den frugtrige bouquet.

Vinen er en dejlig ledsager til rødt kød, pastaretter, risotto, kalv, lam og ost.

Serveringstemperatur 18-20 grader.

Ved høsten plukkes druerne manuelt. Vinificationen er traditionel. Skallerne udblødes i mosten i 10 12 dage, til den har opnået sin rubinrøde farve. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur, der bevarer druernes dejlige frugt i den færdige vin. Når gæringen er forbi, lagres vinen i 10 måneder på egetræsfade, inden den tappes på flaske. Efter 3 måneders flaskelagring frigives vinen til salg.

Barbera-druen dyrkes næsten overalt i den nordvest italienske region Piemonte, syd for byen Torino. Beni di Batasiolo høster sine druer til Barbera dAsti i det bakkede landskab mellem byerne Castiglione og Agliano.

Vinmarkerne ligger 200 250 meter over havets overflade og er anlagt på skråninger, der vender mod sydvest. Jorden er sammensat af kalkholdig mergel, kalk og sand, et meget veldrænet og frugtbart voksested for druesorten Barbera. Barbera konkurrerer til stadighed med Sangiovese om at være Italiens mest plantede rødvinsdrue.

Fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som kommer ind gennem Tanaro-dalen og bringer lidt køligere sommertemperaturer og efterårståge med sig, hvilket giver druerne en langsom modning. Barbera modnes relativt sent, men stadig før Piemontes store rødvinsdrue, Nebbiolo. Barbera høstes i den første halvdel af oktober.
+ -

Beskrivelse

Detaljer

Rubinrød farve, let tør men fint afbalanceret med en ren, blød eftersmag, afsluttet af den frugtrige bouquet.

Additional

Yderligere information

Årgang 2007
Vinhuse Batasiolo
Land Italien
Område Piemonte
Drue(r) Barbera
Indhold 75 Cl
Alkohol procent 14,5 %