BARBERA D''ALBA, Sovrana, Beni di Batasiolo

Blød og fyldig Barbera, hvor druerne er dyrket i det bakkede Barolo landskab. At denne vin hedder Sovrana, som betyder suveræn, er ikke en tilfældihed!
På lager
SKU
2396
139,75 kr
Duft: Frisk duft af kirsebær og friske røde blommer.

Smag: Harmonisk med stor moden frugt og en lang intens eftersmag.

Server til: Dejlig ledsager til rødt kød, pastaretter, risotto, kalv, lam og ost.

Serverings temperatur 18-20°C.

Barbera høstes i den første halvdel af oktober. Ved høsten plukkes druerne manuelt. Skallerne udblødes i mosten i 10-15 dage, til den har opnået sin rubinrøde farve. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur, der bevarer druernes dejlige frugt i den færdige vin.

Når gæringen er forbi, lagres vinen i 12-15 måneder på små egetræsfade inden aftapningen. Denne smages og testes grundigt inden den færdige blanding, for at sikre den bedste kvalitet i flasken.

Området og producenten:
Beni di Batasiolo høster sine druer til Barbera d'Alba i det bakkede landskab i Barolo regionen, også kendt som Langhe. Vinmarkerne ligger mellem 200-250 meter over havets overflade og er anlagt på skråninger, der mest vender sydligt.

Jorden er sammensat af kalkholdig mergel, kalk og sand, et meget veldrænet og frugtbart voksested for druesorten Barbera. I dette område er de bedste jorde beplantet med Nebbiolo til Barolo, men siderne af skråningerne og de mere kølige mikroklimaer er beplantet med Barbera. Fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som kommer ind gennem Tanaro-dalen og bringer lidt køligere sommertemperaturer og efterårståge, der giver druerne en langsom modning. Barbera modnes relativt sent, men stadig før Piemontes store rødvinsdrue, Nebbiolo.
Specifikationer
Årgang 2013
Alkohol i procent 14,5
Indhold 75 cl
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:BARBERA D''ALBA, Sovrana, Beni di Batasiolo
Din bedømmelse