BARBARESCO Beni di Batasiolo

Behagelig, kraftig, tør rødvin, god tannin i karakterfuld lang smag af modne kirsebær, brombær, lidt røde blommer, krydderier og lidt egetræsvanilje.
På lager
SKU
897
229,75 kr
Barbaresco er flot rød i glasset med teglfarvet kant. Duften er floral med duft af røde roser og kirsebær. Smagen er blød med en god tør tannin samt en frisk frugtkarakter. Her bydes på nuancer af kirsebær, roser og modne blommer.

Anbefales til kalvekød og modne oste.

Serveringstemperatur 18-20°C.

Barbaresco er fremstillet 100% af Nebbiolo, der høstes i regionen øst for floden Tanaro. Druerne høstes manuelt, og gæringen foretages over 10 dage med skallerne. Efter endt gæring lagres vinen i et år på egetræsfade for at få tæmmet tanninerne og gøre vinen mere blød og charmerende.
Området og producenten:
Barbaresco distriktet ligger i regionen Piemonte i det nordvestlige Italien. Markerne i Barbaresco ligger i et nøje afmålt område øst og nordøst for byen Alba. Området dækker 484 hektar med vinmarker. Den eneste drue der er tilladt til dyrkning i Barbaresco er Nebbiolo, som har fået sit navn efter det italienske ord for tåge - nebbia. Hele Piemonte er meget plaget af tåge på grund af de mange bakker og dale, der er i området. Vinmarkerne ligger 250450 meter over havets overflade, og er anlagt på skråninger, der vender mod sydøst og sydvest. Jorden består hovedsageligt af kalkholdig mergel, som er et meget veldrænet og frugtbart voksested for druesorten Nebbiolo. Klimaet i Barbaresco er lidt mildere end i nabodistriktet Barolo, hvorfor druerne modnes lidt tidligere. Resultatet er vine med lidt mindre grov struktur og et mere feminint udtryk. Ligeledes modner vinene fra Barbaresco også en anelse hurtigere end Barolo vine.

Beni di Batasiolo ejer marker i hele Piemonte regionen, men er mest kendt for deres evner med Nebbiolo-druen. Her i Barbaresco er de da også helt på hjemmebane, og fremstiller en typisk Barbaresco.
Specifikationer
Årgang 2014
Alkohol i procent 14,5 %
Indhold 75 cl
Druer Nebbiolo
Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:BARBARESCO Beni di Batasiolo
Din bedømmelse