Babich Family Estate Riesling Cowslip Valley Vineyard
Babich Family Estate Riesling kommer her i en tør udgave med lang balanceret frugt. Perfekt til et glas i utide, eller til salater og fiskeretter.
Duft: Den flotte klare Risling giver en rig duft af eksotiske frugter og lime blandet med ananas.
Smag: Velbalanceret med god elegant frugt og en lang blød eftersmag.
Server til: Asiatisk mad, let fisk, salater eller til et glas i utide.
Serverings temperatur: 12-13°C
Vinen:
Riesling New Zealand druer er høstes med et højt naturligt sukkerindhold, derefter bringes de hurtigt til vineriet for presning og gæring. Gæringen stoppes tidligt for at bibeholde en lille rest sukker i den endelige vin. Det høje syreniveau i Riesling druen, er med til at give balance mellem sødmen og sukker, så vinen fremstår tør.
Vinhuset:
Babich er et af de største og ældste familieejede vinhuse i New Zealand.
Vinhuset søger konstant efter det perfekte udtryk i de enkelte druer og producerer Sauvignon Blanc, Pinot Noir og Riesling med stor typicitet. Deres vision er at være blandt de bedste producenter i landet – og den vision må man sige, at de lever op til. Babich leverer elegante, flot balancerede vine af meget høj kvalitet.
Vinstyrke 2 Anmeldelse på 5 stjerner:
Utroligt ekspressiv riesling. Tætpakket med frugt og proppet med mineralitet. I næsen en flot, flintet duft. Citrus i flere nuancer – både syrlige og sødlige – stiger op af glasset og får følgeskab af ananas, fersken og abrikos. Smagen er voldsomt tropisk med en let sødme og noter af fersken og mandarin. Vinen har en fin, sprød syre og slutter tørt og kalket. Konkurrerer med nogle af de bedre rieslinger på den tyske vinscene – ikke på elegance, men på frugtkoncentration og mineralitet. Newzealænderne kan altså noget med hvidvin.